Bitcoin update: prijs BTC & crypto stijgt snel, goed nieuws FED & koers Q4

Tech Robert Kroes 1 okt 2021
Leestijd: 4 minuten

Inmiddels zijn de Amerikaanse markten weer gesloten. Wij bekijken de laatste live Bitcoin prijs van deze maand en de actuele prijzen van de top 25 cryptomunten. Daarnaast bekijken we het goede nieuws dat FED-voorzitter Powell bracht. Ook blikken we vooruit. Wat wordt de koers van de Bitcoin in Q4?

We beginnen uiteraard met de live Bitcoin prijs en de prijzen van de top 25 cryptomunten.

Prijs Bitcoin stijgt snel, prijzen top 25 cryptomunten eindigen de maand positief

Op het moment van schrijven noteert de live Bitcoin prijs EUR 37.670,42 ($ 43.613,55). Dit is 6,06% hoger dan toen de markt gisteravond sloot.

Ook de top 25 cryptomunten eindigt de maand september positief. Op dit moment zien we uitsluitend groene cijfers op het digitale koersenbord. De grootste winst is op het moment van schrijven voor Terra (LUNA), dat 14,48% winst noteert in 24 uur. Uiteraard kun je op de site van Tradeincrypto.com de weekresultaten, maandresultaten en alle live cryptoprijzen bekijken.

Prijs Bitcoin stijgt snel door goed nieuws van FED voorzitter Powell

De snelle stijging van de Bitcoin prijs en de positieve cryptomarkt wordt vandaag verklaard door goed nieuws van de Amerikaanse FED. Voorzitter Powell was uitgenodigd voor ‘The House Financial Service Committee’ om te praten over de economie en de financiële impact van Covid-19. Tijdens dit gesprek kwam men ook over Bitcoin en cryptomunten te praten.

Powell was duidelijk. Volgens hem is de markt toe aan meer regulering, maar is een volledige ban van Bitcoin of andere cryptomunten niet aan de orde. Ook is hij van mening dat er wel degelijk ruimte is van stable coins, maar dat ook daar regelgeving nodig is. Dit geldt ook als er een digitale dollar zou komen.

Uiteraard was dit goed nieuws voor de Bitcoin, aangezien de vrees voor een cryptoban wel boven de markt hing.

Wat zijn de verwachtingen voor de Bitcoin koers in Q4?

Wij bespraken in onze rubriek al eerder het stick-to-flow model voor de Bitcoin. In deze uitgebreide uitleg van het S2F-model gaven we al aan dat dit model erg nauwkeurig kan zijn. Natuurlijk loopt de koers niet één op één. Volgens het stock-to-flow model zou de koers van de Bitcoin volgens PlanB nu al richting de $ 100.000,- moeten gaan. Dat is duidelijk nog niet het geval. Vraag is natuurlijk hoe we de door Plan B genoemde forecast van augustus boven $ 47.000,- en september worst-case scenario van $ 43.000,- moeten interpreteren. Hier geeft PlanB in onderstaande Tweet zelf antwoord op.

Vraag is natuurlijk of hij met deze verklaring geen afstand neemt van zijn eerdere berekeningen op basis van het S2F-model. Dit blijkt niet zo te zijn. In een recente vergelijking met het Time-model, dat op basis van logaritmische regressie uitgaat van een Bitcoin-koers aan het eind van het jaar was hij meer dan duidelijk.

Uiteraard ging men met deze verwachting naar experts. Ook zij zien meer in het scenario dat het S@F-model schetst. Hieraan liggen vooral on-chain metrics ten grondslag. Het feit dat we eind september zien dat de voorraad Bitcoin op de beurzen weer snel daalt is daarbij een positieve indicatie. Het zou dus wel een spannend laatste kwartaal kunnen worden.

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen?

Je kunt de ontwikkelingen zelf steeds volgen met onze WANT crypto-analyses of de achtergrondartikelen en vooruitblikken op de cryptomarkt en Bitcoin. Uiteraard kun je ook de live-koersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven.

Let op: Wij geven nooit financieel advies, dus onze bijdragen kun je ook niet zo interpreteren. Doe altijd jouw eigen onderzoek en beslis op rationele gronden of, wanneer, waarin en hoeveel je wilt investeren.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen