Robert Kroes
Robert Kroes Tech 17 nov 2021

Bitcoin update: prijs BTC vlak, crypto rood. Beleggers kiezen, BTC na 2021

Na sluiting van de Amerikaanse markt bekijken wij de live Bitcoin prijs en de actuele van de top 25 cryptomunten. Ook bekijken we hoe er een tweedeling onder beleggers in Bitcoin ontstaat. Tot slot bekijken we wat die tweedeling voor de BTC prijs in 2026 betekent.

We beginnen uiteraard met de live Bitcoin prijs en de actuele prijzen van de top 25 cryptomunten.

Prijs Bitcoin vlak, prijzen top 25 cryptomunten bearish

Op het moment van schrijven noteert de live Bitcoin prijs EUR 52.870,12 ($ 60.065,01). Dit is 0,71% lager dan toen de Amerikaanse markten gisteravond sloten.

De tendens voor de prijzen van de top 25 cryptomunten blijft bearish. We zien wel enkele groene cijfers. Avalanche (AVAX) blijft de best presterende cryptomunt met een resultaat van + 7,20%. Het merendeel van de cijfers is echter rood. Grootste verliezer is Algorand (ALGO), dat 5,07% verliest. Op de site van Tradeincrypto.com kun je 24 uur per dag alle live cryptoprijzen analyseren.

Correctie Bitcoin zorgt voor tweedeling onder beleggers

We zagen vorige week dat beleggers nog speculeerden. Dit dreef de Bitcoin prijs twee keer in een week naar een record. Deze week zien we dat beleggers een meer behoudende koers kiezen. Zij nemen hun winsten en maken zich langzaam aan klaar voor het einde van het jaar. Deze beweging verklaart voor een deel de correctie van de afgelopen dagen.

Daarnaast zien we dat institutionele beleggers en beleggers met een lange-termijn horizon hun crypto investeringen vasthouden terwijl speculanten sneller winst nemen en voorzichtiger worden. Zo loopt het marktaandeel van meme-coins zoals de Dogecoin (DOGE) en Shiba Inu (SHIB) sterk terug. Deze speculanten lijken zich meer op de Bitcoin te richten met geavanceerde producten zoals leverage trading. Deze interesse wordt gevolgd door nieuwe spelers. Zo probeert de cryptobeurs Huobi met geavanceerde investeringsmogelijkheden haar markt aandeel in Nederland uit te breiden. Over de mogelijkheden en aanbiedingen van Huobi informeerden onze collega’s van Tradeincrypto.com al eerder.

Overigens lijkt er volgens analisten nog niet veel aan de hand. Vanuit een stabiele koers rond $ 60.000,- zou de Bitcoin klaar moeten zijn om de race richting $ 100.000,- te hervatten.

Wat wordt de BTC koers in 2026 en wie gaan daarvoor zorgen?

Tijdens de Amerikaanse markt hield investeringssite barrons een one-on-one discussie met Cathie Wood, CEO van Ark Investment Management. Zij legde uit dat institutionele investeerders steeds vaker zoeken naar alternatieve investeringsmogelijkheden om inflatie tegen te gaan.

Zij voorziet dan ook een trend dat veel institutionele investeerders zo’n 5% van hun portefeuille in Bitcoin willen beleggen. Op basis van de huidige marktbewegingen schat zij dat dit een grote invloed zal hebben op de koersbeweging van de Bitcoin. Zij verwacht, als de trend onder institutionele investeerders om te investeren in Bitcoin doorzet, de prijs van de Bitcoin in 2026 rond $ 560.000,- kan liggen.

Het hele interview kun je hierna bekijken. Vanaf minuut 18 praat zij over Bitcoin.

Er valt dus ook genoeg Bitcoin rendement op langere termijn te behalen als we deze inschattingen mogen geloven. Wij focussen ons eerst op de koers per einde 2021.

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen?

Je kunt de ontwikkelingen zelf steeds volgen met onze WANT crypto-analyses of de achtergrondartikelen en vooruitblikken op de cryptomarkt en Bitcoin. Uiteraard kun je ook de live-koersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven.

Let op: Wij geven nooit financieel advies, dus onze bijdragen kun je ook niet zo interpreteren. Doe altijd jouw eigen onderzoek en beslis op rationele gronden of, wanneer, waarin en hoeveel je wilt investeren.

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Bitcoin update: prijs BTC vlak, crypto rood. Beleggers kiezen, BTC na 2021
Sluiten