Robert Kroes
Robert Kroes Tech 1 dec 2020

Bitcoin Break: Bitcoin valt terug en cryptomarkt ook, maar goed nieuws!

De Europese financiële markten zijn weer gesloten en de Amerikaanse handelsmarkten zijn inmiddels weer volop actief. De Bitcoin kreeg deze keer geen bull-push en de rest van de markt ook niet. Toch is er ondanks de teruggang goed nieuws te melden. Wij zetten het laatste nieuws weer op een rij.

Als eerste brengen we natuurlijk weer de actuele koersen van Bitcoin en andere cryptomunten in kaart.

Bitcoin daalt, cryptomarkt volgt

Waar we gisteravond nog een koersrecord voor de Bitcoin konden melden verloopt het tot nu toe anders. Op het moment van schrijven bedraagt de koers van de Bitcoin EUR 15.720,58 ($ 18.915,03) en dat is 1,99% lager dan de historische dag van gisteren. Ook op de rest van de cryptomarkt lijkt het sentiment volgens de live koersen van Tradeincrypto.com gedaald. We zien dat vooral de stable coins nog groene cijfers noteren. Grootste verliezer is Cardano (ADA) met 7,04%. Toch is er goed nieuws te melden.

Bitcoin krijgt weer support van institutionele beleggers

De trend dat grote bedrijven een deel van hun cash-portefeuille in Bitcoin beleggen is klaarblijkelijk nog niet ten einde. Vandaag maakte Guggenheim Partners bekend dat zij voor zo’n $ 530 miljoen in Bitcoin willen investeren. Men wacht op goedkeuring van de SEC voordat men het vermogen via investeringsfonds Greyscale wil investeren. Omdat deze goedkeuring er nog niet is, is het verklaarbaar waarom de koers niet direct reageert. Toch is het nieuws om twee redenen positief. Allereerst zal er, als er groen licht komt, een flinke hoeveelheid BTC uit de markt genomen worden. Hierdoor zal de vraag stijgen, waarna het aanbod daalt en dat is altijd goed voor de koers. Daarnaast toont deze beslissing vertrouwen. Klaarblijkelijk ziet men ondanks het koersrecord geen grote risico’s om die investering nu aan te gaan. Dit stemt, zonder dat dit direct in de koers te zien is, tot vertrouwen in de markt.

Analist Bernstein is om

Dit vertrouwen zien we ook elders in de markt. Nadat we eerder al de (haast te) positieve analyse van Citibank zagen blijkt nu ook de professionele investeringsanalist Bernstein “om” te zijn. Waar deze grote naam in 2018 nog liet weten niets voor de Bitcoin te voelen liggen de kaarten nu duidelijk anders. In een presentatie liet men weten dat de marktomstandigheden voor Bitcoin nu anders zijn en dat men een klein gedeelte cryptocurrency als gezonde inhoud van een investeringsportefeuille ziet. Men waarschuwt er wel voor dat de druk van overheden kan toenemen door meer regelgeving als de cryptomunten te autonoom worden, maar dit is volgens hen geen beletsel om te investeren.

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen?

Je kunt de ontwikkelingen zelf steeds volgen met onze WANT crypto-analyses of de achtergrondartikelen en vooruitblikken op de cryptomarkt en Bitcoin. Uiteraard kun je ook de live-koersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven.

Reageer op artikel:
Bitcoin Break: Bitcoin valt terug en cryptomarkt ook, maar goed nieuws!
Sluiten