Wat is is de katalysator die Bitcoin doet ontploffen?

Hoewel de waarde van Bitcoin de laatste tijd weer de goede kant op gaat, zijn we natuurlijk nog ver van de hoogtes van eind vorig jaar. De blockchain durfkapitalist en Blockchain Capital partner Spencer Bogart blijft echter vertrouwen houden in de cryptocurrency. In een gesprek op CNBC’s Fast Money liet de man weten dat er behoorlijk wat redenen zijn, waardoor Bitcoin verder door het dak zou kunnen schieten.

Bitcoin betalen met creditcard

Een van deze redenen zou bijvoorbeeld de wereldwijde handelsspanningen kunnen zijn. Maar ook de mogelijkheid van de lancering van een op de beurs verhandeld Bitcoin fonds en de aankondiging van Mastercard met betrekking tot een patent voor Bitcoin transacties met een creditcard zouden de cryptocoin opeens een enorme boost kunnen geven.

Bitcoin handen

Andere cryptocurrencies beloven te veel

Zelfs in mei, toen de waarde behoorlijk was gedaald, bleef Bogart positief. Hij zei toen zelfs dat Bitcoin de enige digitale valuta is, die het kopen waard is. Steeds meer banken en grote instanties zouden namelijk beginnen met het accepteren van de cryptocurrency en Bogart drong bij lange-termijn investeerders aan dat ze ook ermee aan de slag moesten. Andere cryptocurrencies zouden te veel beloven en veel te weinig daadwerkelijk waarmaken.

Op naar nieuwe hoogtes

Bogart liet onlangs weten dat Bitcoin mogelijk zijn dieptepunt van het jaar al heeft bereikt, maar dat hij zeker nieuwe hoogtes verwacht te zien. In een sneer naar de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) geeft de durfkapitalist aan dat innovatie ergens anders heen zou gaan als de SEC niet gauw gewoon meewerkt.

Met dat laatste doelt hij op het feit dat de SEC op het moment aan het beoordelen is of CBOE bezig mag gaan met een Bitcoin exchange-traded fund. Zoals gezegd zou het verschijnen van zo’n beurs verhandeld fonds ervoor kunnen zorgen dat de cryptocurrency verder omhoog schiet. Overigens zou ook Web 3.0 de cryptocoin een stuk interessanter maken en voor een boost kunnen zorgen.

CNBC

Reageer op artikel:
Wat is is de katalysator die Bitcoin doet ontploffen?
Sluiten