Robert Kroes
Robert Kroes Tech 26 nov 2020

Bitcoin lunch: Bitcoin verliest 10%, andere cryptomunten nog meer…

Het is weer lunchtijd op de Europese financiële markten, al kan ik me voorstellen dat niet alle investeerders in Bitcoin of andere cryptomunten evenveel honger hebben. Het is namelijk bijltjesdag op de cryptobeurzen. De Bitcoin verliest meer dan 10% en andere cryptomunten nog meer. Wij zetten de stand van zaken op een rij en proberen een eerste analyse te maken.

Zoals elke dag beginnen we met de actuele koers van de Bitcoin en cryptomunten.

Bitcoin verliest zwaar, altcoins nog veel zwaarder

De actuele koers van de Bitcoin bedraagt op het moment van schrijven EUR 14.454,79 ($ 17.319,44) en dat is 10,17% lager dan de koers die gisteren rond deze tijd op het bord stond. Ook de gestage opmars naar een koersrecord is daarmee gestaakt. Toch valt de koersval van de grootste cryptomunt nog mee als je de resultaten van de andere cryptomunten bekijkt. Zo verliest de Ripple (XRP) 22,2% en Stellar zelfs 23,47%. Zoals we in het overzicht met live cryptokoersen van Tradeincrypto.com zien vindt er een bloedbad plaats waarbij bijna alle cryptomunten hun verlies in dubbele cijfers noteren.

Koersval Bitcoin eenvoudig verklaard

Hoewel we in absolute bedragen natuurlijk een groot verlies genoteerd zien valt deze terugval makkelijk te verklaren. De hoge koersen leiden namelijk tot de neiging om de winst te incasseren door crypto whales. Zij verplaatsen hun belangen dus naar beurzen en verkopen hun bezit ook. Daarnaast lijken de financiële autoriteiten in Amerika strengere regelgeving voor cryptomunten voor te bereiden. Dit geldt overigens zowel voor de regering die nu zit (het beleid Trump) als de beoogd minister van financiën in een kabinet Biden. De derde reden is dat analisten voorzien dat er na de snelle stijging een koerscorrectie zou komen. Zij zien deze correctie dan ook als gezond en voorzien dat de bull-rally weer doorzet zolang de koers niet onder $ 16.000,- komt en enige tijd zijwaarts beweegt. De volledige analyse met grafieken zie je hier.

Koersval zal nog even na-ijlen

Ook voor de meeste Altcoins komt een terugval niet onverwacht na de sterke koersstijgingen van de afgelopen dagen. Toch zijn er wel gevolgen te verwachten van de koersval van vanochtend. Veel investeerders werken namelijk met mogelijkheden om automatisch te handelen op basis van bepaalde triggers. Nu die triggers geraakt worden door de snelle koersdaling volgen de geautomatiseerde verkopen elkaar snel op. Dat veel mensen hun investeringen ook uit de cryptomarkt terugtrekken zien we aan de marktkapitalisatie, die inmiddels 80 miljard verloor.

Een ander gevolg is dat veel handelaren in Bitcoin-futures die op een koersstijging speculeerden hun portefeuille gedwongen geliquideerd zien worden. Die gedwongen verkopen leiden tot meer aanbod (Binance alleen liquideerde vanochtend al voor een waarde van $ 425 miljoen) en dat is een andere trigger voor verdere koersdaling. Het zal dus even duren voordat deze sneeuwbal-effecten gestopt zijn.

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen?

Je kunt de ontwikkelingen zelf steeds volgen met onze WANT crypto-analyses of de achtergrondartikelen en vooruitblikken op de cryptomarkt en Bitcoin. Uiteraard kun je ook de live-koersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven.

 

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Bitcoin lunch: Bitcoin verliest 10%, andere cryptomunten nog meer…
Sluiten