Robert Kroes
Robert Kroes Tech 27 december 2019

Hoe presteert Bitcoin op social media?

We kunnen natuurlijk eindeloos discussiëren over de financiële kant van de Bitcoin. Als we echter naar de gebruikersinteractie kijken ontstaat een andere manier om te zien hoe populair de Bitcoin is. Wellicht is ‘ maatschappelijke waarde’ een mooie term. In deze bijdrage bekijken we opvallende zaken over de Bitcoin in 2019 op social media.

Bitcoin op Youtube

Inmiddels is op Youtube een hele industrie ontstaan rondom Bitcoin en de cryptogemeenschap. Miljoenen volgers en duizenden video’s laten zien hoe populair crypto op Youtube is of was. Vlak voor kerst besloot Youtube namelijk tot een grote opschoning van alle cryptocontent, dit tot woede van de cryptogemeenschap.

BTC op WhatsApp en andere massage-diensten

Op WhatsApp kun je wel vrijuit over Bitcoin praten, maar het voorlopig niet laten zien. Zo geeft Apple vooralsnog geen gehoor gegeven aan verzoeken aan een Bitcoin-emoji. Men heeft nu een petitie gestart om Apple hiertoe alsnog te bewegen, maar het lijkt niet waarschijnlijk dat de techreus hapt. Overigens heeft ook Android de goedkeuring om een emoji voor de BTC te maken (nog) niet gegeven.

Bitcoin gezocht op Google en Yahoo

Analisten houden het zoekvolume naar Bitcoin en ‘ crypto’  in zoekmachines zoals Google en Yahoo in de gaten. Zo zien zij namelijk hoeveel interesse er bij de consument is in cryptomunten. De cijfers over 2019 zijn niet heel positief. Zo is op Google het zoekniveau voor crypto-gerelateerde termen terug op het niveau voor de bull-run van 2017 (en eerdere bull-runs). Ook Yahoo toont negatieve cijfers. Het aantal zoekopdrachten voor ‘ Bitcoin’  liep in 2019 liefst 65% terug. Overigens blijkt Nederland wel steeds in de top te staan van landen van waaruit veel gezocht wordt.

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen van de Bitcoin?

Je kunt de ontwikkelingen zelf dagelijks volgen met onze WANT crypto-analyse. Deze kun je op de website bekijken, maar je kunt je ook eenmalig registreren om de crypto-analyse elke dag gratis in jouw mailbox te ontvangen. Uiteraard kun je ook de live-koersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven.

Reageer op artikel:
Hoe presteert Bitcoin op social media?
Sluiten