Noah Korevaar
Noah Korevaar | LinkedIn Tech 27/02/2018

We hebben zeer goed nieuws voor Bitcoin ?

BlackRock is niet zomaar een naam in de financiële sector. Het is met afstand ‘s werelds grootste vermogensbeheerder. Waar individuele analisten al invloed kunnen hebben op de koers van Bitcoin, geldt dat dus al helemaal voor een bedrijf zoals BlackRock. We hebben in dat opzicht dan ook goed nieuws: het Amerikaanse bedrijf heeft zojuist zijn vertrouwen in cryptocurrency uitgesproken

Grootste vermogensbeheerder spreekt vertrouwen in Bitcoin uit

De investeringsgigant heeft maar liefst 5.7 biljoen dollar aan assets in zijn portfolio. Het bedrijf waarschuwt dat het nog even gaat duren voor cryptocurrency minder volatiel gaat worden, en dus traditionele investeringsbedrijven de digitale munten aan hun portfolio’s toe gaan voegen. Er moeten dus nog hordes genomen worden.

Op de lange termijn is BlackRock optimistisch over de markt: “Onze bottom line is dat we cryptocurrencies potentieel breder gebruikt gaan zien worden in de toekomst, wanneer de markt volwassen wordt,” aldus het bedrijf in zijn wekelijkse marktrapport.”Echter geloven we voor nu, dat ze alleen overwegen moeten worden door degenen die het aandurven om potentieel alles te verliezen.” Het risico dat met digitale munten gepaard gaat, is dus nog te groot.

Blockchain Bitcoin Blackrock

BlackRock valt door zijn houding op, in een markt die doorgaans zeer kritisch en cynisch over Bitcoin en andere cryptocoins is. Het gigantische bedrijf heeft de afgelopen jaren meermaals stilletjes zijn steun en vertrouwen uitgesproken. Het hoofd van multi-assets strategieën liet in januari al weten dat het bedrijf de ontwikkelingen nauwlettend in de gaten houdt. Volgens haar laat de constante interesse en vraag, ondanks de continue volatiliteit, zien dat het meer is dan een hype.

Blockchain moet significante hordes nemen om zijn veelbelovende toekomst te bereiken.

Blackrock wijst op grote hordes blockchain

De vermogensbeheerder ziet dus ook toekomst in de blockchain. BlackRock erkent echter dat er nog een hoop moet gebeuren voor de financiële industrie massaal overstapt: “Een op de blockchain gebaseerde financiële database zou inefficiëntie en de risico’s die met menselijke processen gepaard gaan, kunnen elimineren. Maar adoptie op zo’n grote schaal vereist grote veranderingen in de manier waarop software wordt ontwikkeld, en een beter gestructureerd onderhoudsmodel.”

Bitcoin koers stijging cryptocoins

Duidelijk dus: “…Blockchain moet significante hordes nemen om zijn veelbelovende toekomst te bereiken.” Dat is een kwestie waar meer investeerders over vallen. Cryptocurrencies zoals Ripple hebben al nut in de huidige situatie. Bitcoin moet echter een drastische impact hebben om zijn doel te bereiken. In plaats van huidige valuta aan te vullen, is de munt bedoeld om ze te vervangen. Een ambitieus streven, daarmee werpt de munt wel grotere hordes op. Houd onze nieuwsbrief in de gaten om erachter te komen wat er gaat gebeuren.

Reageer op artikel:
We hebben zeer goed nieuws voor Bitcoin ?
Sluiten