Robert Kroes
Robert Kroes Tech 14 jun 2019

Wat kunnen we de komende week van de Bitcoin verwachten?

De koers van de Bitcoin had het even lastig, maar stijgt de laatste dagen weer flink. De koers blijft nu rond het niveau van $ 8.200,- hangen. Analisten stellen zich uiteraard de vraag of de Bitcoin het momentum kan vasthouden om verder te stijgen. Wij bekeken hun gedachten daarover.

Wat is belangrijk voor de koers van de Bitcoin?

Als je belang hebt bij een koersstijging is het belangrijk dat er voor handelaren genoeg ontwikkelingen zijn om de Bitcoin (BTC) interessant te houden. Dit zogenoemde ‘momentum’ verdwijnt als de een munt niet volatiel is of als er geen stijgende lijn meer in de koersen zit. Hoewel de dagkoersen, met een bandbreedte van zo’n 3% genoeg ruimte bieden om resultaat op korte termijn te behalen is ook het rendement op lange termijn belangrijk.

Hier laat de Bitcoin dit jaar een patroon zien dat niet bijzonder gunstig is. Wanneer een kritisch niveau bereikt wordt slaagt de munt er in de regel pas na 3 pogingen in om deze te passeren. De eerste twee pogingen leiden steeds tot een correctie van een paar honderd dollar. Nu de Bitcoin stabieler boven de $ 8.000,- beweegt lijkt $ 8.200,- een volgend kritisch niveau te worden. Vraag is hoe groot de kans is dat de Bitcoin dit niveau in de komende week passeert.

Breekt Bitcoin uit de bandbreedte?

De Bitcoin-koers beweegt al een tijd binnen een bandbreedte. Om een nieuwe bull-rally te kunnen starten is het nodig dat de Bitcoin uit die bandbreedte breekt. Hiervoor zijn mogelijkheden, aangezien het transactievolume snel stijgt. Volgens crypto-analyse Josh Rager kan de uitbraak van de Bitcoin binnen enkele dagen een feit zijn. Voorwaarde is volgens hem daarbij wel dat de Bitcoin boven de kritische weerstandsgrens van $ 8.016,- blijft. Als de Bitcoin daaronder gaat is de kans volgens hem groot dat de beren hun kans schoon zien. Verdere koersdalingen zijn dan te verwachten. Aan de hand van onderstaande grafiek legt hij zijn standpunt verder uit.

Hoe groot is de kans op een rally?

Er zijn veel signalen dat de Bitcoin boven dit steunniveau blijft. Zo zien we dat de markt snel herstelde van eerdere correcties. Ook zagen we in de crypto-analyse van vanmorgen dat het aantal gebruikstransacties sterk toeneemt. Daarnaast is een belangrijke indicator voor een bull-rally op langere termijn, de 1-maands moving average convergence divergence (MACD) voor het eerst in 4 jaar positief. Daarnaast geloven steeds meer influencers dat de eerder voorspelde ‘laatste dip’ wellicht al geweest is toen de Bitcoin-koers recentelijk terugviel van ruim $ 9.000,- naar $ 7.600,-. Het belooft dan ook een spannende week te worden.

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen van de Bitcoin?

Reageer op artikel:
Wat kunnen we de komende week van de Bitcoin verwachten?
Sluiten