Robert Kroes
Robert Kroes Tech 7 feb 2020

Dit verwachten we het weekend en de komende week voor de Bitcoin

Investeren in Bitcoin is in deze dagen een prettige bezigheid. De koersen lopen op en de verwachtingen zijn, als we de experts mogen geloven, zeer zonnig. Op korte termijn lijkt de situatie iets minder makkelijk in te schatten. Om je een beetje op weg te helpen bij het doen van jouw eigen onderzoek duiken we in de analyses. Wat kunnen we dit weekend verwachten? Hoe zal de Bitcoin zich de komende week houden? Kijk mee.

Bitcoin dit weekend op een kruising

In het weekend gaat de Bitcoin een kruispunt tegemoet. De Bitcoin steeg zo snel dat de koers ver boven het voortschrijdend gemiddelde over 200 dagen beweegt. Eerder deze week zagen we zelfs een gouden kruis. Nu de markt minder oververhit is zien we dat de koersen teruglopen naar de tendens over 200 dagen. Daarbij zien we dat de bandbreedte steeds krapper wordt. De investeerders in de Bitcoin zullen dus in het weekend naar verwachting koers moeten kiezen. Breekt de BTC boven of onder uit de band?

De Bitcoin-dominantie is daarbij bepalend. Deze loopt terug naar het voortschrijdend gemiddelde over 50 dagen. Dit betekent dat de Altcoins aan ruimte winnen. Indien deze trend doorzet is de kans groter dat de Bitcoin een correctie maakt naar beneden. De verwachting is echter dat de oververhitting van de markt in de afgelopen weken vermindert en dat steeds meer beleggers in crypto beducht zullen zijn om niet voluit te profiteren van de komende Bitcoin halving. Experts schatten dan ook in dat de markt weer richting de Bitcoin beweegt.

Volgende week wordt weer bullish voor de Bitcoin

Qua fundamentele analyse zien we dat de Bitcoin profiteert van het feit dat overheden naar regulering streven. Dit legt men uit als een teken van acceptatie. Daarnaast blijkt de crisis rondom het Coronavirus tot koersstijging te leiden. De Brexit speelt ook een ondergeschikte (positieve) rol. De fundamentele tekenen zijn dus positief.

Ook de technische analyse ziet er goed uit. De koers beweegt nu rond de $ 9.750,-. Zoals we vanmorgen in de crypto-analyse zagen zijn er weinig obstakels naar de $ 10.000,-. Hierna voorziet men verdere koersstijgingen als men die grens kan bewaken. Zelfs wanneer de koers door ontwikkelingen in het weekend zou dalen is er niet direct een probleem. Een correctie naar de $ 9.300,- zou de munt namelijk nog steeds in lijn houden met Fibonaccigetallen die eerdere koersstijgingen voorspelden.

Op langere termijn lijken de vooruitzichten nog beter

Na volgende week is er natuurlijk nog steeds de Bitcoin halving om naar uit te kijken. Het blijkt dat er nog nooit zoveel procent van de Bitcoin-bezitters ‘in de money’ is. Er wordt dus veel verdiend en dat is goed voor het vertrouwen. De verwachtingen op lange termijn zijn dus, los van de resultaten in de komende week, nog steeds hoog gespannen.

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen van de Bitcoin?

Je kunt de ontwikkelingen zelf dagelijks volgen met onze WANT crypto-analyse. Deze kun je op de website bekijken, maar je kunt je ook eenmalig registreren om de crypto-analyse elke dag gratis in jouw mailbox te ontvangen. Uiteraard kun je ook de live-koersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven.

Reageer op artikel:
Dit verwachten we het weekend en de komende week voor de Bitcoin
Sluiten