Noah Korevaar
Noah Korevaar | LinkedIn Tech 14 jan 2019

Bodem Bitcoin nabij: ‘2019 wordt een zwaar jaar’

Na een korte pauze tijdens de feestdagen is Ran Ran Neuner, oprichter van OnChain Capital, terug met Crypto Trader. Dat is een segment van CNBC dat uitgezonden wordt op de Amerikaanse televisie. In de nieuwste aflevering laat hij een aantal prominente investeerders aan het woord, die allemaal de toekomst van Bitcoin pogen te voorspellen.

Is de bodem van Bitcoin bereikt?

De eerste vraag was ook meteen de belangrijkste: is de bear market van 2018 en 2019 al voorbij? Anthony Pompliano, oprichter van Morgan Creek Digital Assets en voormalig growth manager bij Facebook en Snapchat, is de bodem van BTC bijna bereikt.

Een paar weken geleden claimde hij nog dat BTC waarschijnlijk onder de 3150 dollar zou gaan zakken, om vervolgens een nieuwe bodem te bereiken. Volgens Pompliano is de bodem nu dichtbij, maar moeten investeerders niet te vroeg juichen.

Hij verwacht namelijk geen drastisch herstel in 2019. De voorstander van een toekomst waarin banken minder macht hebben verwacht dat de digitale munt voor dit jaar tussen de 2500 en 4500 dollar zal blijven schommelen.

Ook Fred Wilson, een grote naam in de financiële markt, deelt die visie. Volgens hem zal Bitcoin zijn vaste voet vinden voor de lange termijn in 2019. Ook hij verwacht echter geen explosies voor de komende 12 maanden.

Wilson wijst erop dat we de komende paar maanden een hoop selling pressure kunnen verwachten, gevolgd door korte bull runs. Ook zullen de yearly lows opnieuw worden getest, als we het inzicht van Wilson moeten geloven.

Lange termijn

Oftewel, investeerders zullen deze cryptowinter nog een stuk langer moeten doorstaan. Zowel Wilson als Pompliano zijn echter optimistisch over de lange termijn. Pompliano benadrukt dat de fundamentele indicators van Bitcoin nog steeds sterk zijn. “De adoptie blijft groeien, zelfs midden in de huidige bear market en dat is een zeer goed teken,”aldus Pompliano.

Hij legt uit dat de hashrate verviervoudigde tijdens de piek van 2018, en dat het aantal transacties al sinds maart elke maand stijgt. In totaal is er voor 400 miljard dollar aan waarde verwerkt op het Bitcoin netwerk in 2018. Tevens vestigt Pompliano zijn hoop op het Lightning Network.

Volgens hem zal alleen die innovatie al de wereldwijde adoptie van de meeste cryptocurrencies een flinke impuls geven. Hij verwacht dat het Lightning Network een van de belangrijkste factoren voor Bitcoin zal zijn in 2019. Check hieronder het complete interview:

Reageer op artikel:
Bodem Bitcoin nabij: ‘2019 wordt een zwaar jaar’
Sluiten