Noah Korevaar
Noah Korevaar | LinkedIn Tech 8 november 2018

Bitcoin’s vloek van 2.5 jaar: ‘kans op 28.000 dollar is nihil’

De afgelopen dagen vond World Crypto Con plaats in Las Vegas. Dat is een grote conferentie waar de meest prominente analisten, investeerders en commentators uit de cryptowereld samen kwamen om de toekomst van Bitcoin, Ethereum en andere cryptocurrencies te bespreken.

Pittige discussie tijdens Bad Crypto Podcast

Tijdens dat event werd een nieuwe aflevering van de Bad Crypto Podcast opgenomen, live op het podium. Onder de vier gasten bevond zich Charlie Lee, de bedenker van Litecoin. De gehele conferentie was naar verluidt een groot succes. Met duizenden bezoekers, 75 speakers en meer dan honderd standjes.

Maar goed, terug naar de podcast. Al snel kwam het gesprek op de komende jaren van Bitcoin. De munt is al maanden stabiel, waarbij de langverwachte explosie uitblijft. Hoe lang gaat het nog duren?

Ronnie Moas, oprichter en directeur van Standpoint Research, is blijkbaar redelijk optimistisch: “50.000 dollar is voor 2020. 100.000 dollar zou in de volgende halvering zijn, wat wellicht in 2023 of 2024 zal gebeuren… en 28.000 dollar is mijn target voor eind 2019.

Civic CEO Lingham is reageerde daar sceptisch op, erop wijzede dat hij ” de bubbel probeerde te voorkomen. Men dacht echt dat er een paradigmaverschuiving was. Ik tweette in december met een sarcastische ondertoon – “Oh guys, dit is een paradigmaverschuiving.” En wat denken jullie nu?… Ik denk dat dit een lange en koude winter wordt.. Hoe groter het feestje, des te groter de kater.”

Met het feestje bedoelt Lingham de explosieve stijgingen van eind vorig jaar. Sterker nog, vervolgens beweerde Lingham dat de winter nog niet eens aangebroken is, “2018 is de herfst.” Oftewel, het ergste moet nog komen.

Bitcoin-weddenschap

Bovendien is de kans dat Bitcoin ooit 28.000 dollar zal passeren volgens hem zeer klein, “want zo werkt het simpelweg niet.” Moas liet zich echter niet uit het veld slaan. Daarbij haalde hij het bekende argument te voorschijn dat de huidige blockchain-wereld net zoals de beginjaren van het internet is.

Oftewel, de echte explosie moet nog komen. Het echte keerpunt komt er volgens Moas nog aan, omdat de adoptie van de traditionele speler nog op zich laat wachten. De twee waren het dus duidelijk niet met elkaar eens tijdens de podcast-opname, maar vijandig werd het nooit.

Sterker nog, ze besloten een vriendschappelijke weddenschap op te zetten. Als Bitcoin niet de 28.000 dollar aantikt op een gereputeerde exchange voor 31 december 2019, dan moet Moas 20.000 dollar doneren aan FreeRoss.Org.

Als het wel gebeurt voor die datum, dan moet Lingham zelf 20.000 dollar neertikken. Tommy Mustache, crypto-analist en Twitter-persoonlijkheid, reageerde online vrij nuchter op de weddenschap.

Volgens hem hebben post-bubbel markten minimaal 2.5 jaar nodig om te herstellen. “Crypto is geen uitzondering,” aldus Mustache. Oftewel, ook volgens hem zal de cryptomarkt pas in 2020 of later een significante comeback maken.

Moas blijft zeer optimistisch. Als die Bitcoin ETF er komt, dan “kan het bekende 2.5 jaar-verhaal uit het raam gegooid worden.”

☯︎Check ook: Amsterdamse bedrijven bedreigd door Bitcoin terroristen

Reageer op artikel:
Bitcoin’s vloek van 2.5 jaar: ‘kans op 28.000 dollar is nihil’
Sluiten