‘Bitcoin gaat nog verder dalen, maar daarna ook weer stijgen’

22 juni was de dag dat de enkele coin van de aparte cryptocurrency OneSingleCoin meer waard werd dan een Bitcoin. Het was ook de vrijdag voor het dramatische weekend dat Bitcoin het dieptepunt van 2018 bereikte en de dag dat TradingAnalysis.com oprichter Todd Gordon voorspelde dat de waarde zou dalen naar maar liefst 4.000 dollar. De waarde daalde gelukkig (nog) niet naar dat extreme dieptepunt. Maar zelfs als dat binnenkort wel gebeurt, heeft Gordon ook goed nieuws over de cryptocurrency.

Eerdere correctie Bitcoin irrelevant

Gordon voorspelt dat de waarde van Bitcoin eerst gaat dalen naar 4.000 dollar, maar daarna weer gaat stijgen naar 10.000 dollar tegen het einde van het jaar en in 2019 nog verder omhoog zal schieten. De voornaamste reden hiervoor zou volgens de man de volatiliteit van de cryptocurrencymarkt zijn. Hij lijkt zich niet ontzettend veel zorgen te maken over de Bitcoin prijs en zou de correctie naar beneden vanaf 19.000 euro irrelevant vinden, gezien de stijgingen sinds 2015.

Bitcoin schoolbord

Klein verschil hoogte- en dieptepunten

De TradingAnalasis analist geeft verder aan dat op het moment het gemiddelde verschil tussen de hoogtepunten en dieptepunten zo’n 17 procent is. Dat zou voor Bitcoin het laagste percentage zijn dat we tot nu toe gezien hebben. Er zouden ook tijden zijn geweest dat dit zelfs 40 procent verschilde per week. Hij maakt zich daarom ook niet zoveel zorgen en laat weten dat als Bitcoin nu 30 procent minder waard is dan eerst, dat binnen twee weken weer voorbij zou kunnen zijn.

Schrijf je in voor de WANT nieuwsbrief?

En ontvang de tofste tech, gadgets en deals in je mail!
[revue_subscribe]

Accurate voorspelling?

Als je zelf Bitcoins hebt, is het echter toch wel een spannende tijd. Gordon lijkt aan de andere kant wel goed te zijn in voorspellingen. Tenminste, wat betreft ruwe olie. Zo voorspelde hij in 2015 dat de prijs bijna 50 procent zou gaan dalen naar 26 dollar. In februari het jaar daarop, bleek dat hij het op 5 cent na goed had.

Hoewel er behoorlijk wat mensen bezig zijn met Bitcoin en andere cryptocurrencies, zijn er toch nog veel mensen die het allemaal maar niks vinden. Volgens sommigen moeten we er echter maar aan wennen, want uiteindelijk zouden alle valuta cryptocurrencies worden.

Cointelegraph

Reageer op artikel:
‘Bitcoin gaat nog verder dalen, maar daarna ook weer stijgen’
Sluiten