Robert Kroes
Robert Kroes Tech 22/09/2020

De Bitcoin in de komende week (39): vrijdag wordt spannend

Het onverwacht zwakke begin van de week voor Bitcoin en de meeste Altcoins in de top 25 heeft ook invloed op de gebeurtenissen die deze week van belang zijn voor de koersontwikkeling van de Bitcoin. Wij zetten de factoren en mogelijke implicaties voor de koers op een rij.

Zoals we in onze analyse van gisteren zagen is de Bitcoin zwak aan de week begonnen. Sterker nog, de Bitcoin heeft volgens analisten een helder koersdoel te halen om niet in een bearish cyclus gedwongen te worden. Dit zet natuurlijk druk voor de komende week. Wij kijken dan ook vooruit en schatten de impact op wat we kunnen verwachten in. Zoals altijd raden we je aan zelf onderzoek te doen. Wellicht kunnen onderstaande punten daarbij helpen.

Woensdag: krijgt Bitcoin een duw in de rug?

Woensdag verschijnt FED-voorzitter Powell voor een subcommittee van het Huis van Afgevaardigden in Amerika. Hij gaat daar toelichten hoe de FED de komende jaren de inflatie denkt te verhogen. De verwachting is dat veel investeerders hierop bepalen of en wanneer zij overstappen op andere beleggingsmogelijkheden.

Donderdag: Congreszitting over Corona-hulp

Aanstaande donderdag worden FED-voorzitter Powell en de minister van binnenlandse zaken in het Amerikaanse congres verwacht. In een speciale zitting zal men debatteren over de komende steunmaatregelen op lange termijn om de gevolgen van de Coronacrisis op de economie minimaal te houden. De FED heeft vorige week besloten dat de inflatie ruimte tot groei krijgt. Deze ruimte gaat men waarschijnlijk invullen. Dit is normaal gesproken een bullish factor voor de Bitcoin, aangezien inflatie de BTC aantrekkelijk maakt als safe haven.

Vrijdag: Stuurt de optiebeurs de Bitcoin richting een koersgat?

Hoewel de plannen voor de groei van inflatie zeker interessant zijn liggen de bandbreedtes al vast. De interessantste dag van de week lijkt de vrijdag te worden. Dan verlopen namelijk de maandelijkse optiecontracten voor de Bitcoin (en andere cryptomunten). Dit betekent dat liefst 87.000 Bitcoins vrijvallen. Ervaren beleggers zullen ongetwijfeld tegenposities opbouwen. We zagen eerder dat grote hoeveelheden opties nauwelijks indruk maakten op de situatie. Dat kan aankomende vrijdag zo maar anders worden als de Bitcoin deze week consoliderend of negatief presteert. Nu de markt atypisch reageert op bepaalde koersontwikkelingen is niet uit te sluiten dat ook het vrijvallen van zoveel opties een negatief effect op de koersen heeft. Hierdoor kan het CME-koersgat op $ 9.600,- dat nog altijd open staat, in zicht komen. Aan de andere kant kan het ook zo zijn dat als de markt na een volatiele vrijdag herstelt of zelfs anticipeert op een herstel in de komende dagen, er een nieuw koersgat ontstaat. Wat dit voor de Bitcoin-koers betekent kan je in deze bijdrage van onze collega’s van TradeinCrypto.com lezen.

Conclusie over de Bitcoin koers voor deze week

Al met al zien we dat de Bitcoin niet zo positief reageert op factoren die normaal wel positief voor de BTC zijn. Daar komt bij dat de bandbreedtes voor de belangrijkste gebeurtenissen van deze week al uitgezet zijn. Een groot effect van de Amerikaanse gesprekken over inflatie en Coronahulp hoeven we dus niet te verwachten. Het onverwachte sentiment kan vrijdag voor extra volatiliteit zorgen door de grote hoeveelheid opties die vrijvalt. Zeker wanneer het bullish koersdoel van $ 10.000,- in gevaar komt kunnen investeerders wel eens een verkoopgolf in beweging zetten. Kortom, de ogen zijn deze week, voor zover we nu in kunnen schatten, vooral op vrijdag gericht.

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen?

Je kunt de ontwikkelingen zelf dagelijks volgen met onze WANT crypto-analyse. Uiteraard kun je ook de live-koersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven.

Bronnen: Bitcoinist, Bitcoin.com en Cointelegraph

 

 

 

 

Reageer op artikel:
De Bitcoin in de komende week (39): vrijdag wordt spannend
Sluiten