Rutger Houweling
Rutger Houweling Tech 28 nov 2017

Bitcoin schiet 10.000 dollar voorbij, tijd om te investeren?

Het zat er al even aan te komen, maar nu is het dus toch écht waar: de Bitcoin heeft een waarde van 10.000 dollar aangetikt. Beschik jij dus over de digitale munt dan kun je in de lucht springen van geluk.

Bitcoin bereikt een hoogtepunt

Mocht je nog niet bekend zijn met de ins and outs van cryptocoins? Check dan eerst dit artikel. Daar vertellen er alles over. Het is onwerkelijk hoe snel de Bitcoin het afgelopen jaar is gegroeid. Als je je bedenkt dat de waarde van een Bitcoin op 1 januari 2017 nog rond de 1000 dollar lag. Een stijging van zo’n 1000 procent in een jaar.

bitcoin

Voorspellingen onjuist

De onvoorstelbare stijging overstijgen veel geruchten. Er werd verwacht dat de digitale munt rond de 8000 dollar zou stabiliseren. Niets is minder waar, het groeien ging explosief door. Begin november stond de waarde nog op 7000 dollar.

Het is overigens niet alleen de Bitcoin die stijgt. De top 10 cryptocoins stijgen en de totale marktwaarde van alle cryptocoins bedraagt nu zo’n 300 miljard dollar. Ethereum staat op een mooie plek 2. Op nummer 3 staat de Bitcoin Cash en is Litecoin ook een interessant alternatief voor de Bitcoin.

Bitcoins Cryptocurrency cryptocoins

De waarde van de digitale munt stijgt vooral doordat het als een goede investering, oftewel het digitale goud, wordt gezien. Zo goed gaat het namelijk niet met de cryptocoin. Dit heeft vooral te maken doordat transacties met Bitcoins duur is en dus niet als betaalmethode wordt ingezet. Iets wat toch wel de intentie van Satoshi Nakamoto was.

Investeren in cryptocoins doe je geheel op eigen risico, WANT.nl is op geen enkele manier verantwoordelijk voor mogelijke resulterende financiële schade. Meer veelbelovende coins en tips vind je in ons cryptocoins dossier.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Bitcoin schiet 10.000 dollar voorbij, tijd om te investeren?
Sluiten