Noah Korevaar
Noah Korevaar | LinkedIn Tech 14 jan 2019

Peperduur Zwitsers horloge heeft ingebouwde wallet voor Bitcoin en andere crypto’s

A. Favre & Fils is een prominente Zwitserse fabrikant van luxe horloges met een flink prijskaartje. Het bedrijf staat bekend om zijn verfijnde ontwerpen, maar gooit nu vooral hoge ogen in de cryptomarkt. A. Favre & Fils werkt namelijk aan een mechanisch horloge met een ingebouwde cryptowallet.

Zwitsers horloge met Bitcoin wallet

Dat zijn de digitale portemonnees waarin je cryptocurrencies als Ethereum, Bitcoin en Monero op kunt slaan. Met diezelfde wallets kun je als eigenaar van digitale munten ook betalingen uitvoeren. Daarmee is dit luxe horloge er op tijd bij, want in de toekomst die het meesterbrein achter Bitcoin belooft betalen we allemaal met de munt.

Het vorige week aangekondigde hebbeding is voorzien van een cold wallet. A. Favre & Fils-CEO Laurent Favre legt de nadruk op het praktische nut: “We wilden een horloge ontwikkelen dat ook daadwerkelijk nut biedt voor de crypto-community, in plaats van een horloge waar je enkel veel geld aan uitgeeft.”

Een goed punt, gezien meer horlogemerken de afgelopen jaren inspeelden op de cryptohype, met speciale uitvoeringen die er vooral… speciaal uitzagen. Oftewel, leuke publiciteitsstunt, maar niet iets waar je als fervent cryptohandelaar daadwerkelijk iets aan had.

Het luxe cryptohorloge van Favre gaat tussen de 100.000 en 140.000 euro kosten. Dat prijsverschil zit ‘m vooral in de verschillende materialen, features en modellen. Leuk dus voor degenen die tonnen winst hebben gemaakt met Bitcoin of een andere cryptocurrency, maar voor de rest van ons blijft het verlekkerd naar plaatjes kijken.

Geen foto’s

Althans, dat hadden we gehoopt. Er zijn namelijk nog geen foto’s beschikbaar van het peperdure horloge. Het eerste prototype staat op de planning voor het tweede kwartaal van 2019, dus dan komt daar hopelijk verandering in. A. Favre & Fils belooft de ultieme in-data veiligheid en privacy.

“We zijn druk bezig met ontwikkelen. Daarbij zoeken we naar relevante functies die ook nog eens in het geavanceerde design van mechanische horloges passen. Het voelt en klinkt haast als het bezig zijn met de toekomst van stoomtreinen, terwijl er al elektrische treinen rondrijden.”

Oftewel, het heden en het verleden komen samen. In afwachting van dit bijzondere Zwitserse horloge kun je in de tussentijd ook deze stijlvolle horloges checken die je voor een schijntje op AliExpress kunt scoren.

Reageer op artikel:
Peperduur Zwitsers horloge heeft ingebouwde wallet voor Bitcoin en andere crypto’s
Sluiten