Robert Kroes
Robert Kroes Tech 14 jul 2019

Bitcoin weekend 14-7: actuele koersen en koersverwachting

De afgelopen week leden de Bitcoin en andere cryptomunten een aantal dagen flinke verliezen. Op andere dagen stond daar slechts een klein herstel tegenover. Ook het weekend kan tot nu toe niet voor positieve weekresultaten zorgen. We zetten de actuele resultaten vooruit en kijken met de agenda en koersverwachtingen vooruit naar de ontwikkelingen die je de komende week kunt verwachten.

Hoe verloopt het weekend voor de Bitcoin?

Afgelopen vrijdag noteerden we bij de crypto-analyse een marktkapitalisatie van $ 297,8 miljard. Tot zaterdagochtend 10 bleek er iets meer kapitaal in de markt gestort te worden. Daarna zette de daling in. Vanmorgen rond 9.15 uur volgde er een flash crash. Er verdween toen binnen een half uur zo’n 17 miljard uit de markt. Hierna daalden de koersen gestaag verder. Op het moment van schrijven (17.20 uur) bedraagt de marktkapitalisatie nog $ 275,8 miljard. Hiermee sluit de Bitcoin een week van teruglopende investeringen helaas in stijl af.

In onderstaande grafiek zien we hoe de koers sinds woensdagmorgen van liefst $ 343,6 miljard terug is gelopen.

marktkapitalisatie-bitcoin-altcoins- 9-14-7
De sterk dalende marktkapitalisatie van Bitcoin en Altcoins tussen 9 en 14 juli 2019. Tradingview.com

In vergelijking met vorige week is de marktdominantie van de Bitcoin wel flink toegenomen tot 68,28 %. Het effect van de winstnemingen op de koersen is echter minder positief.

Wat betekent dit voor de koers van Bitcoin en de meeste Altcoins?

Een dalende marktkapitalisatie en een flash crash zijn geen prettige termen voor de optimistische cryptobeleggers. Dit zien we ook terug in de koersen. Zowel de koers van de Bitcoin als de koersen van de top-10 Altcoins verliezen aanzienlijk ten opzicht van afgelopen vrijdag. In onderstaand overzicht zie je de live koersen die ik om 17.30 uur vastlegde.

Live koersen Bitcoin en top 10 Altcoins zoals vastgelegd op 14 juli om 17.30 uur.
Live koersen Bitcoin en top 10 Altcoins zoals vastgelegd op 14 juli om 17.30 uur. Tradeincrypto.com

Zoals de rode weekkoersen al aangeven hebben de Bitcoin en de meeste cryptomunten ten opzichte van vorige week een flink verlies moeten incasseren. Deze koersen geven alle reden om de achterliggende week snel te vergeten en te bekijken of de komende week meer positiefs kan bieden.

Vooruitblik crypto-agenda en monetaire agenda week 29

We bekijken eerst de evenementen en belangrijke gebeurtenissen die voor aankomende week op de crypto-agenda genoteerd staan. Daarna bekijken we of er bijzondere monetaire bekendmakingen zijn.

Highlights crypto-agenda Bitcoin en Altcoins

We beginnen de week met een hard fork voor de BinanceCoin (BNB). Deze zal plaats vinden na blok 20.300.000. Volgens verwachting zal deze Galileo-update op 15 juli worden doorgevoerd en zal de gemeenschap de nieuwe blockchain volgen. Er zal dus geen nieuwe cryptomunt worden uitgegeven. Op 22 juni zal Bakkt dan toch van start gaan, al is het met een test rondom de Bitcoin. We zien in deze korte agenda duidelijk dat de zomervakantie eraan zit te komen. Wel zien we een aantal evenementen van individuele cryptomunten. Deze vermelden we zoals altijd in onze dagelijkse crypto-analyse.

Monetaire bekendmakingen

Ook de monetaire bekendmakingen bieden de komende week niet veel verrassingen. In Europa valt op dat het aantal bekendmakingen beperkter is dan we in een reguliere week kunnen verwachten. De Amerikaanse monetaire agenda bevat de items die we inmiddels in een doorsnee week verwachten.

Al met al zal de invloed van de andere markten naar verwachting niet veel invloed hebben op de ontwikkeling van de cryptokoersen.

Koersverwachting Bitcoin en Altcoins week 29

De opening van Bakkt werd aan het begin van het jaar als één van de grote evenementen gezien die een boost moet geven aan de cryptomarkt. We zullen aan het eind van de week zien of deze testfase daar al op zal duiden. Overigens zijn analisten ondanks de donkerrode week die achter ons ligt niet negatief over de Bitcoin. Sterker nog, zij zien dit als een gezonde correctie de kans op nieuwe recordkoersen juist verhoogt. Zij verwachten de komende dagen eerst een teruggang tot onder $ 9.000,- en daarna een nieuwe rally die tot $ 40.000,- door kan lopen.

Voor de Altcoins blijft het op korte termijn ‘halen en brengen’. Op lange termijn verwacht men echter grote koersstijgingen. Procentueel kunnen zij de Bitcoin zelfs overtreffen. Daarom ziet men nu al meer mensen investeren in de goedkopere Altcoins.

 

 

Reageer op artikel:
Bitcoin weekend 14-7: actuele koersen en koersverwachting
Sluiten