Robert Kroes
Robert Kroes Tech 15 september 2019

Bitcoin weekend 15-9: actuele koersen en koersverwachting

Hoewel je het aan de temperatuur niet zou merken is de zomerstop voorbij. De hoogste tijd om het Bitcoin weekend weer in ere te herstellen. Het is een goed moment, want er was vorige week nogal wat te beleven. Alle tijd om te kijken hoe de marktkapitalisatie en de koersen zich dit weekend ontwikkelen. Als je weer op de hoogte bent van de actuele ontwikkelingen is het de hoogste tijd om met de crypto-agenda en monetaire verwachtingen vooruit te kijken. We sluiten het Bitcoin weekend af met een vooruitblik op de koersverwachting van de Bitcoin en Altcoins voor de komende week. 

Hoe verloopt het weekend voor de Bitcoin?

In de crypto-analyse van afgelopen vrijdag zagen we dat de Bitcoin zich met een marktkapitalisatie van $ 252,4 miljard positief richting het weekend bewoog. Inmiddels is het weekend een flink eind op weg. De hoogste tijd om te kijken hoe de marktkapitalisatie en de koersen zich in het weekend bewegen.

De marktkapitalisatie van de Bitcoin in het weekend.

Zoals gezegd verlieten we de cryptokoersen afgelopen vrijdag met een marktkapitalisatie van $ 254,6 miljard op het digitale bord. Inmiddels is het weekend een flink stuk onderweg. Na een aanvankelijke daling, waarbij vrijdagavond om 20.15 uur het dieptepunt van dit weekend werd bereikt op een stand van $ 251,2 miljard, volgde een herstel. Na dit dieptepunt steeg de marktkapitalisatie weer snel. Gisteravond om 21.30 uur bereikte de marktkapitalisatie het hoogste punt van het afgelopen weekend. Na de stand van $ 259,6 miljard volgde een geleidelijke daling. Op dit moment (zondagmiddag om 17.30 uur) bedraagt de marktkapitalisatie $ 256,2 miljard. Deze positieve ontwikkeling zien we nog niet direct terug in de koersontwikkeling van Bitcoin en Altcoins.

Het koersverloop van Bitcoin en de Altcoins tijdens het weekend.

Afgelopen vrijdag noteerde de Bitcoin (BTC) € 9.335,02 ofwel $ 10.332,10. Ook de Altcoins ontwikkelden zich positief. Inmiddels (17.30 uur op zondagmiddag) zien we dat de Bitcoin iets onder dat niveau consolideert. Het sentiment voor Altcoins blijkt iets positiever.

Cryptokoersen van Bitcoin en Altcoins in het weekend van 14 en 15 september
Cryptokoersen van Bitcoin en Altcoins in het weekend van 14 en 15 september. Live koersen vastgelegd op 15 september om 17.30 uur. Bron: Tradeincrypto.com

Vooruitblik crypto-agenda en monetaire agenda week 38

Zoals iedere week bekijken we eerst de crypto-agenda en werpen we daarna een blik op de monetaire kalender voor de komende week.

Highlights crypto-agenda Bitcoin en Altcoins

Uiteraard kijken we vooruit naar de grote evenementen die de komende week voor de cryptogemeenschap op het programma staan.

  • Tot 18 september vindt in Shanghai de Shanghai Blockchain Week plaats, die op 14 september van start ging;
  • Op 18 september vindt vanaf 11 uur ‘s morgens (Nederlandse tijd) een online conferentie plaats over gecentraliseerde cryptobeurzen;
  • San Francisco is op 19 september gastheer van de Open Core Summit 2019;
  • In Kiev vindt op 20 september BlockchainUA plaats;
  • London vormt op 21 september het decor voor de eerste editie van de conferentie ‘The Future of Blockchain and Bitcoin‘.
  • Tegelijk vindt op 21 en 22 september in Macau de zesde Global FinWise plaats.

Uiteraard organiseren de diverse cryptomunten ook hun eigen evenementen en bijeenkomsten. Deze lees je ook de komende week weer in onze dagelijkse crypto-analyse in de nieuwsbrief, waarvoor je jezelf nu al gratis op kunt geven.

Monetaire bekendmakingen

Naast de reguliere monetaire bekendmakingen wordt woensdag 18 september een dag om op te letten. Dan maakt de FED namelijk een nieuw Amerikaans rentebesluit bekend. Zouden zij bezwijken onder de druk van Donald Trump en de rente verlagen met alle gevolgen van dien?

Koersverwachting Bitcoin en Altcoins week 38

Het algemene beeld voor de Bitcoin is dat er een kleine correctie aankomt. Dit komt voort uit het feit dat de markt al een tijd niet te volatiel is. Hierdoor zien we dat beleggers hun interesse (tijdelijk) verliezen. De komende dagen zou dit, bijzondere ontwikkelingen daargelaten, ertoe moeten leiden dat de koers iets daalt, waarbij men zeker niet uitsluit dat de koers richting $ 9.000,- gaat. Overigens voorziet men daarna een sterke rally, dus zou het volgens de meeste analisten niet gek zijn om op dat punt in te stappen.

Voor de Altcoins zien we niet veel wijzigingen. De laatste dagen wordt de Bitcoin-dominantie iets kleiner, hetgeen erop duidt dat er voorzichtig meer vertrouwen is. Dit uit zich nog niet in al te grote koerssprongen. Het zou mij dan ook niet verbazen als deze week een overgangsweek wordt, waarbij de markt zich klaarmaakt voor de lancering van Bakkt, die voor 23 september op het programma staat.

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen van de Bitcoin?

Je kunt de ontwikkelingen zelf iedere werkdag volgen met onze WANT crypto-analyse. Deze kun je op de website bekijken, maar je kunt je ook eenmalig registreren om de crypto-analyse elke dag gratis in jouw mailbox te ontvangen. Uiteraard kun je ook de live-koersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven.

 

Reageer op artikel:
Bitcoin weekend 15-9: actuele koersen en koersverwachting
Sluiten