Robert Kroes
Robert Kroes Tech 21 jul 2019

Bitcoin weekend 21-7: actuele koersen en koersverwachting

Begin deze week zagen we voor de Bitcoin en de meeste Altcoins negatieve koersen door de ontwikkelingen rondom Facebook Libra. De verhoren van de onderzoekscommissie waren alles behalve welwillend en voedden de angst dat de Amerikaanse politici de Bitcoin wilden verbieden. Toen die angst ongegrond bleek herstelden de koersen later in de week. Nu blijkt dat de Bitcoin en de meeste cryptomunten het herstel zaterdag doorzetten maar vandaag vooral zijwaarts bewegen. De hoogste tijd om ook dit Bitcoin weekend de actuele situatie op een rij te zetten. Daarna kijken we met de crypto-agenda en koersverwachtingen vooruit naar de komende week.

Hoe verloopt het weekend voor de Bitcoin?

Afgelopen vrijdag zagen we in onze crypto-analyse een marktkapitalisatie van $ 274,2 miljard op het bord staan. Op het moment van schrijven (zondagmiddag 15.30 uur) is dit met $ 277,17 miljard hoger. Ook ligt de marktkapitalisatie boven de $ 275,8 miljard aan kapitaal di vorige week in de cryptomarkt geïnvesteerd was. In onderstaande grafiek zie je hoe volatiel de markt zich de afgelopen vijf dagen (tijdens en na de Facebook hearings) gedroeg. Ook is het ‘hoofd-schouder-patroon dat de marktkapitalisaitie gisteren vertoonde opvallend.

marktkapitalisatie Bitcoin en altcoins 16 tot en met 21 juli
marktkapitalisatie Bitcoin en altcoins 16 tot en met 21 juli Tradingview.com

De dominantie van de Bitcoin ligt met 67,99% lager dan vorige week en vrijdag. Helaas zien we deze verschuiving nog niet terug in de koersen van de Bitcoin en de top 10 Altcoins.

Wat betekent dit voor de koersen van de Bitcoin en de top 10 Altcoins

We zagen de afgelopen week zowel voor de Bitcoin als voor de meeste Altcoins koersstijgingen als koersdalingen met dubbele cijfers. Vorige week noteerden we voor de koers van de Bitcoin € 9.420,29. Afgelopen vrijdag bleek dit € 9.346,17 en vandaag zien we het volgende beeld:

Koers Bitcoin en koersen Altcoins 21 juli om 15.40 uur.
Koers Bitcoin en koersen Altcoins 21 juli om 15.40 uur. TradeinCrypto.com

Daarmee zien we dat we na de hoge volatiliteit eerder deze week en het herstel in de dagen na de Facebook hearing nu een consolidatie zien. Per saldo liggen de koersen nog iets onder die van vorige week. De hoogste tijd om de blik weer op de toekomst te richten. Biedt volgende week perspectief op een stijgende lijn? Wij kijken vooruit met onze crypto-agenda, monetaire agenda en koersprognoses.

Vooruitblik crypto-agenda en monetaire agenda week 30

Zoals iedere week bekijken we eerst de crypto-agenda en werpen we daarna een blik op de monetaire kalender voor de komende week.

Highlights crypto-agenda Bitcoin en Altcoins

De week begint spannend. Na veel uitstel begint cryptobeurs Bakkt op maandag 22 juli met het testen van verwerken van Bitcoin-transacties. De start van deze cryptobeurs, die in 2018 als een van de belangrijkste factoren voor de stijging van de Bitcoin in 2019 werd genoemd, is een aantal malen uitgesteld. De kans is groot dat investeerders positief reageren als de cryptobeurs nu daadwerkelijk operationeel wordt.

Ook vindt op 22 juli en 23 juli de conferentie BUIDL Asia plaats. Op dit congres gaan vertegenwoordigers van veel cryptomunten met elkaar in gesprek over het bouwen op Blockchain en de interessante projecten die dit oplevert.

Op 25 juli lunchen Justin Sun, oprichter van Tron (TRX) en diverse andere crypto-iconen met Warren Buffet. Daarnaast vindt op 25 juli de World Blockchain Summit in Singapore plaats. Er zijn dan meer cryptomunten in Azië, want op het 2019 Cointime Summit in Vietnam is ook een aanzienlijk aantal cryptomunten aanwezig. Zo gaan we, zeker voor de vakantieperiode een drukke en spannende week tegemoet. Wellicht geldt dit ook voor de monetaire bekendmakingen.

Monetaire bekendmakingen

Bij de drukke crypt0-agenda steken de monetaire bekendmakingen wat schril af. Naast de opmerkelijk korte Amerikaanse en reguliere Europese monetaire bekendmakingen is alleen het Europees rentebesluit, dat voor aanstaande donderdag op de monetaire kalender staat reden tot waakzaamheid.

Koersverwachting Bitcoin en Altcoins week 30

Hoe vol of hoe leeg de kalenders ook zijn, de handel gaat altijd door. Ook voor de komende week zijn er al de nodige koersverwachtingen noteren. Wij bekijken de hoofdlijnen voor Bitcoin en de Altcoins.

De koersvooruitzichten voor de Bitcoin zijn gunstig. Veel experts zien in de consolidatie van de koers de bevestiging dat er een grote uitbraak aanstaande is. Dit ligt in lijn met de Tweet van deze analist. Hij analyseert uit de koers bepaalde patronen die eerder in veel gevallen tot koersstijgingen van 60% of meer leidden. Dit zou, als de koers zich conform de trends blijft ontwikkelen, zo’n 5 dagen duren.

Voor de Altcoins zijn de tendensen wat minder eenduidig. Enerzijds lijkt er ruimte te komen doordat de Bitcoin minder dominant wordt. Dit zien we ook bij de Ripple (XRP). Deze noteert momenteel zelfs sterkere koersstijgingen dan de Bitcoin. Andere cryptomunten, zoals Ethereum (ETH). lijken juist stevig te verliezen als het tij niet snel keert. Het belooft dus op de cryptomarkt nog alles behalve vakantie te worden.

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen van de Bitcoin?

Je kunt de ontwikkelingen zelf iedere werkdag volgen met onze WANT crypto-analyse. Deze kun je op de website bekijken, maar je kunt je ook eenmalig registreren om de crypto-analyse elke dag gratis in jouw mailbox te ontvangen. Uiteraard kun je ook de live-koersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven.

Reageer op artikel:
Bitcoin weekend 21-7: actuele koersen en koersverwachting
Sluiten