Robert Kroes
Robert Kroes Tech 28 jul 2019
Leestijd: 4 minuten

Bitcoin weekend 28-7: actuele koersen en koersverwachting

Het was, afgezien van persoonlijke ontwikkelingen rond Justin Sun en John McAfee, een rustige week voor de Bitcoin en de meeste Altcoins. Toch ontwikkelden de koers van de Bitcoin en de meeste Altcoins zich negatief. In het weekend zet deze trend door. Ook zien we in het weekend een aantal bijzondere bewegingen in de marktkapitalisatie. Nadat we actuele stand van zaken met de marktkapitalisatie en koersen in kaart gebracht hebben kijken we uiteraard weer vooruit. Dit doen we met de crypto-agenda en monetaire bekendmakingen. We sluiten dit Bitcoin-weekend af met de koersverwachtingen voor de Bitcoin en Altcoins voor komende week.

Hoe verloopt het weekend voor de Bitcoin?

Afgelopen vrijdag zagen we tijdens onze crypto-analyse een marktkapitalisatie van $ 257,6 miljard op het bord. Het leek er in eerste instantie op dat de markt dit weekend zou herstellen. De marktkapitalisatie liep namelijk snel op tot vlak onder de $ 270,- miljard. Hierna daalde de markt vanaf middernacht gestaag. Vanochtend om 10 uur verdween er echter in één beweging 16 miljard uit de markt. Hierna volgenden nog een paar kleinere dalingen. Inmiddels (zondagmiddag om 14.30) beweegt de koers stabiel rond $ 252,4 miljard. Dit is een schril contrast met vorige week zondag, toen er in het Bitcoin weekend nog $ 277,- miljard in de markt was.

In onderstaande grafiek zie je het verloop van de marktkapitalisatie in de afgelopen 5 dagen. Opvallend is sterke fluctuatie in geïnvesteerd kapitaal.

marktkapitalisatie Bitcoin en Altcoins van 23 tot en met 28 juli. Vastgelegd op 28 juli om 14.30 uur.
Bitcoin weekend overzicht marktkapitalisatie Bitcoin en Altcoins van 23 tot en met 28 juli. Vastgelegd op 28 juli om 14.30 uur. Tradingview.com

Tevens blijkt dat de dominantie van de Bitcoin verder terug loopt. Waar deze vorige week nog 67,99% bedroeg is dat deze week 67,17%. Uiteraard hebben dergelijke koerssprongen invloed op de koers van de Bitcoin en de belangrijkste Altcoins.

Wat betekent dit voor de koersen van de Bitcoin en de top 10 Altcoins?

Vrijdag noteerden we in onze crypto-analyse een koers van € 8.740,58 voor de Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH) volgde met € 198,67 en Ripple (XRP) sloot de top-3 met € 0,2784. Op dit moment (zondagmiddag om 16 uur) liggen de koersen lager dan vrijdag en ongeveer gelijk met gisteren. Ten opzichte van vorige week blijven veel koersen achter. In onderstaande grafiek zie je het overzicht van de koersontwikkeling van de Bitcoin en de 10 belangrijkste Altcoins.

Bitcoin weekend brengt negativiteit voor Bitcoin en de meeste Altcoins.
Bitcoin weekend brengt negativiteit voor Bitcoin en de meeste Altcoins. Live koersen vastgelegd op zondag 28 juli om 16.00 uur. TradeinCrypto.com

Nu we de actuele situatie scherp op het netvlies hebben is het weer tijd om vooruit te kijken naar de komende week. Wat gaat vakantieweek 31 ons brengen?

Vooruitblik crypto-agenda en monetaire agenda week 30

Zoals iedere week bekijken we eerst de crypto-agenda en werpen we daarna een blik op de monetaire kalender voor de komende week.

Highlights crypto-agenda Bitcoin en Altcoins

We beginnen de week met de SPOT in Hong Kong. Op deze conferentie komen zo’n 250 beleidsbepalers van cryptobeurzen bij elkaar. De rest van de maand blijft het rustig. Van 2 augustus tot 4 augustus kunnen ontwikkelaars terecht op Trufflecom in Canada. Hier gaat men de diepte in over het ontwikkelen op gedecentraliseerde technologie. Tegelijkertijd vindt in India de ETHINidia plaats. Dit is de grootste Ethereum Hackaton van Azië. Al met al wordt het dus ook voor de crypto-industrie een rustige vakantieweek.

Monetaire bekendmakingen

Ook qua monetaire bekendmakingen volgt een rustige week. Met name de Europese kalender is door vakantietijd redelijk uitgedund. De Amerikaanse monetaire kalender is wel regulier gevuld.

Al met al zijn er dus weinig bijzonderheden te verwachten en al de koersontwikkeling van de Bitcoin en Altcoin-markt vooral op eigen kracht plaats moeten vinden. Of dat gaat lukken bekijken we bij de koersverwachtingen.

Koersverwachting Bitcoin en Altcoins week 31

Ondanks eerdere technische analyses wil het niet echt vlotten met de koers van de Bitcoin en de belangrijkste Altcoins. Dit zorgt voor verdeeldheid onder ‘deskundigen’. Zo zegt John McAfee dat de Bitcoin binnen een week weer snel omhoog zal gaan. Veel andere analisten voorzien dat de koers eerst nog verder moet dalen richting $ 7.500,- voor een volgende Bull-run. Nu weten we uit het verleden dat het een het ander niet hoeft uit te sluiten.

Over de Altcoins zijn deze week weinig bronnen te vinden. Op basis van de technische analyses moeten we, als we de trend volgen, ook de komende week koersdalingen verwachten. Wanneer we naar diverse ratio’s kijken is het beeld iets positiever. Toch geeft het trage tempo waarmee de dominantie van de Bitcoin terugloopt geen reden om snelle en harde actie te vermoeden. We verwachten hier dus een redelijk consoliderende markt. Uiteraard kan de situatie van minuut tot minuut veranderen. We raden je dus aan om het laatste nieuws en de live koersen nauwlettend te volgen.

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen van de Bitcoin?

Je kunt de ontwikkelingen zelf iedere werkdag volgen met onze WANT crypto-analyse. Deze kun je op de website bekijken, maar je kunt je ook eenmalig registreren om de crypto-analyse elke dag gratis in jouw mailbox te ontvangen. Uiteraard kun je ook de live-koersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven.

 

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere zaterdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Bitcoin weekend 28-7: actuele koersen en koersverwachting
Sluiten