Robert Kroes
Robert Kroes Tech 30 jun 2019

Bitcoin weekend 30-6: actuele koersen en koersverwachting

Het was een spannende week voor de Bitcoin. Tijdens het vorige weekend schoot de koers door $ 10.000,- om snel door te stoten richting $ 14.000,-. Hierna volgde een even snelle correctie. Ook de Altcoins presteerden wisselvallig. De vraag of er een ‘Altcoin season’ komt is niet makkelijk te beantwoorden. Alle reden om in een nieuwe Bitcoin weekend update te bekijken wat de markt op dit moment doet en wat we voor de komende week kunnen verwachten. Wij zetten de zaken op een rij.

Hoe verloopt het weekend voor de Bitcoin?

In onze crypto-analyse van afgelopen vrijdag zagen we dat de Bitcoin tot rust kwam. Later die dag zagen we zelfs weer wat ‘weekend love’ verschijnen. Deze trend zette in eerste instantie door. Na een positieve zaterdag kent de Bitcoin vandaag weer wat tegenslag. Toch ligt de koers nog een kleine € 200,- boven die van vrijdag.

De Altcoins kenden zoals gezegd een wisselende week. Gedurende de week konden we zowel stijgingen als dalingen in dubbele cijfers noteren. Al met al is de markt van de top-10 Altcoins in vergelijking met vorige week flink verslechterd. Ook de marktkapitalisatie was een stuk beweeglijker dan vorige week. In onderstaande grafiek van Tradingview zie je het verloop over de afgelopen 5 dagen.

Marktkapitalisatie Bitcoin en cryptomunten tussen 25 en 30 juni, vastgelegd om 14.30 uur.
Marktkapitalisatie Bitcoin en cryptomunten tussen 25 en 30 juni, vastgelegd om 14.30 uur. Tradingview.com

Nadat we vorige week een marktkapitalisatie $ 307 miljard zagen is de markt, ondanks de hoge volatiliteit, toch flink in omvang gegroeid. De dominantie van de Bitcoin (BTC), die van 61,16% toenam naar 64,52% vandaag verklaart waarom de koersen van Altcoins minder presteren. Het effect op de koersen is echter groter dan je wellicht zou verwachten. Dit zie je in het koersoverzicht, waarbij we nu dus weten dat de marktkapitalisatie 3,70% gestegen is in één week.

Wat betekent dit voor het weekend van de Bitcoin en Altcoins

Zoals we aangaven is de Bitcoin gedurende de afgelopen week gestegen, terwijl de top-10 Altcoins over het algemeen met dalingen te maken hebben. De Bitcoin noteerde vorige week een koers van € 9.331,58. Daarmee is de Bitcoin ten opzichte van vorige week met 8,5 % veel sterker gestegen dan de marktkapitalisatie. Dat dit ten koste gaat van de Altcoins zie je direct, de weekresultaten van de top-10 zijn namelijk bijna zonder uitzondering rood. De actuele koersen van de Bitcoin en Altcoins zoals ik die om 15.30  vastlegde zijn als volgt (de Bitcoin-prijs in dollars noteert nu $ 11.518,95 exact):

Bitcoin weekend koers Bitcoin en top-10 cryptomunten. Live koersen vastgelegd om 30 juni om 15.30 uur.
Bitcoin weekend koers Bitcoin en top-10 cryptomunten. Live koersen vastgelegd om 30 juni om 15.30 uur. TradeinCrypto.com

Nu we weer up-to-date zijn over de afgelopen week is het tijd om de blik te richten naar de komende week. Met de agenda en de koersverwachtingen onder handbereik zetten we een en ander voor je op een rij.

Vooruitblik crypto-agenda week 27

We blikken vooruit op de ontwikkelingen die de komende week de markt kunnen beïnvloeden en bekijken koersprognoses. We beginnen met de crypto-agenda.

Highlights crypto-agenda Bitcoin en Altcoins

De week begint rustig. Als eerste evenement voor komende week vinden we de Asian Blockchain Summit die 2 en 3 juli in Taiwan gehouden wordt. Op 4 en 5 juli is het Mexicaanse Latam ook gastheer van een Blockchain summit. Hier verwacht men vertegenwoordigers van diverse cryptomunten.  Op 5 juli om 14 uur ‘s middag (Nederlandse tijd) organiseert Neo (NEO) een ‘Ask me Anything’ sessie op Telegram.

Naast deze algemene evenementen organiseren de diverse cryptomunten ook eigen evenementen. Deze zie je terug op onze dagelijkse crypto-agenda die een onderdeel is van onze dagelijkse crypto-analyse.

Highlights monetaire bekendmakingen

In Europa zien we geen bijzondere bekendmakingen op de agenda staan en ook Amerika volgt de standaard publicatie-agenda.

Buiten de reguliere agenda’s zien we maandag de afsluitende dag voor de meeting van de grootste olieproducerende landen (OPEC). Donderdag zijn in verband met de traditionele ‘4th of July’ de beurzen gesloten en veel bedrijven dicht. Hoewel een pleidooi voor een officiële vrije dag het niet haalde is de verwachting dat het vrijdag ook een rustige dag zal worden voor de Amerikaanse beurzen en het bedrijfsleven.

Nu we op de hoogte zijn van de economische evenementen die de week gaat brengen is het zaak om goed voorbereid een blik op de verwachting voor de koers van de Bitcoin en Altcoins te werpen.

Koersverwachting Bitcoin en cryptomunten week 25

Op basis van de analyses staat de Bitcoin voor een tweesprong, afhankelijk van hoe de Bitcoin deze beursweek afsluit. Is de koers bij het afsluiten boven de $ 11.500,- dan verwachten analisten een positieve week, waarbij de Bitcoin terug kan komen richting $ 13.500-$ 14.000,-. Mocht de Bitcoin echter de week onder deze koers sluiten, dan is op grond van technische analyses een negatieve week te verwachten waarbij de Bitcoin zelfs onder $ 9.500,- kan sluiten. Het belooft dus ook voor de Bitcoin een spannend einde van de week te worden.

Vooralsnog lijkt ‘Altcoin-season’ nog even op zich te moeten laten wachten. Tron (TRX) heeft wat verjaardagactiviteiten gepland, maar een einde van de Altcoin-winter hoort daar niet bij. Analist Peter Brandt voorziet dat dit op korte termijn ook niet op grote schaal zal gebeuren. Hij vergelijkt de situatie met de .com-bubbel van begin jaren ’90 van de vorige eeuw. Toen werd de hype rond  internetbedrijven doorgeprikt en overleefden alleen een handjevol techreuzen die echte toegevoegde waarden leverden. Dit voorziet Brandt nu voor de cryptowereld. Nu de koers van de Bitcoin en andere cryptomunten niet eenduidig is heb je des te meer reden om de live koersen en het laatste nieuws te blijven volgen.

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen van de Bitcoin?

Je kunt de ontwikkelingen zelf dagelijks volgen met onze WANT crypto-analyse. Deze kun je op de website bekijken, maar je kunt je ook eenmalig registreren om de crypto-analyse elke dag gratis in jouw mailbox te ontvangen. Uiteraard kun je ook de live-koersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven.

Reageer op artikel:
Bitcoin weekend 30-6: actuele koersen en koersverwachting
Sluiten