Robert Kroes
Robert Kroes Tech 7 jul 2019

Bitcoin weekend 7-7: actuele koersen en koersverwachting

De cryptobeurzen kenden de afgelopen week een grillig verloop. Deze hoge volatiliteit zagen we niet alleen bij de Bitcoin, maar ook voor de meeste Altcoins. Snelle stijgingen en dalingen wisselden elkaar af. Per saldo zien we echter een negatief weekresultaat op de borden staan. Ook gisteren zagen we koersschommelingen voor de Bitcoin en de meeste Altcoins, terwijl er vandaag weer wat herstel lijkt op te treden. We kijken ook deze week weer naar de actuele koersen voor het weekend en de vooruitblik op de agenda en crypto koersverwachtingen voor de komende week.

Hoe verloopt het weekend voor de Bitcoin?

In onze crypto-analyse van afgelopen vrijdag zagen we dat de koers van de Bitcoin (BTC) na een negatieve dag op € 9.870,47 werd vastgelegd. Ook de meeste Altcoins kenden een negatieve dag. In de loop van vrijdag ontwikkelden de koersen zich verder negatief en leek er sprake van een wegzakkende koers. In de loop van de zaterdag zagen we echter een snelle toestroom van kapitaal die de koersen deed stijgen. Door een flinke kapitaalopname van gisteravond zakte de marktkapitalisatie weer snel. Ook deze set-back werd opgevangen en sinds vanmorgen 11 uur stijgt de marktkapitalisatie weer snel naar de $ 311,02 miljard waar de cryptobeurs nu (om 16.45) op staat. Dit is nog steeds flink lager dan de $ 318,4 miljard waar de marktkapitalisatie vorige week op stond. In onderstaande grafiek van Tradingview zie je de marktkapitalisatie over de afgelopen 5 dagen in beeld gebracht. De volatiliteit is daarbij opvallend.

Marktkapitalisatie van bitcoin en altcoins tussen 2 en 7 juli.
Marktkapitalisatie van Bitcoin en Altcoins tussen 2 en 7 juli. Tradingview

De dominantie van de Bitcoin is met exact 65% wel toegenomen ten opzichte van vorig weekend.

Wat betekent dit voor de koers van Bitcoin en de meeste Altcoins?

In vergelijking met de crypto-analyse van afgelopen vrijdag kennen de Bitcoin en meeste Altcoins een positief weekend. In onderstaand overzicht zie je de actuele koersen van de Bitcoin en top 10-crytpomunten zoals wij die nu (7 juli om 17 uur) vastleggen.

Bitcoin weekend 7 juli: koers Bitcoin en top 10 cryptomunten.
Bitcoin weekend 7 juli: koers Bitcoin en top 10 cryptomunten. TradeinCrypto.com

Wanneer je deze koersen vergelijkt met het Bitcoin-weekend van vorige week zie je dat er voor de Bitcoin weinig veranderd is. Ook de koersen van de meeste Altcoins liggen een fractie onder die van vorige week, daarom zijn de resultaten (nog) rood. Dit illustreert dat een volatiele markt erg vertekende resultaten kan laten zien. We zijn dan ook benieuwd wat de volgende week gaat brengen nu de koers van de Bitcoin op het moment van vastleggen $ X bedraagt. Om een goede inschatting de maken bekijken we eerst de diverse agenda’s.

Vooruitblik crypto-agenda en monetaire agenda week 28

We beginnen met een vooruitblik op de crypto-agenda voor de komende week. Daarna bekijken we welke belangrijke economische bekendmakingen we kunnen verwachten.

Highlights crypto-agenda Bitcoin en Altcoins

We beginnen de nieuwe cryptoweek met nieuws over BitTorrent Token (BTT). Er worden nieuwe ontwikkelingen aangekondigd en om 3 uur in de nacht van maandag op dinsdag (Nederlandse tijd) is er een live Ask Me Anything sessie waarin je zelf jouw vragen kunt stellen. Op 10 juli is de Bitcoingemeenschap tezamen op Cyprus voor het Cyprus Blockchain Summit, dat dit jaar 1 dag is. De 11de zien we uiteraard weer de maandelijkse Airdrop van BTT voor Tron(TRX)-houders op het programma staan. Op 11 juli houdt cryptobeurs OKEx vervolgens een bijeenkomst voor partijen in de Oekraïne.  Met deze rustige crypto-agenda zien we dat ook hier de zomervakantie aanstaande is. Uiteraard organiseren individuele cryptomunten ook evenementen. Deze zie je terug in de crypto-agenda van onze dagelijkse crypto-analyse.

Monetaire bekendmakingen

Naast de crypto-agenda kan ook de (inter)nationale economie een rol spelen bij de bepaling van de cryptokoersen. Daarom zetten wij hierna de Europese en Amerikaanse aangekondigde monetaire cijfers op een rij.

Doordat de 4th of July vorige week wat verschuivingen in de monetaire agenda veroorzaakte zijn de bekendmakingen van de grondstofposities doorgeschoven naar maandag. Deze zien we op 8 juli dan ook als eerste buitengewoon agendapunt genoteerd staan. Woensdag is er een niet-monetaire vergadering van het ECB-bestuur gepland.

Naast deze bijzondere punten zien we dat de Europese publicaties bijna tot stilstand komen. Deze rust ervaren we niet ten aanzien van de Amerikaanse monetaire publicaties. Men lijkt daar het reguliere publicatieprogramma te volgen.

Nu we helemaal up-to-date zijn is het goed om naar de te verwachten koersontwikkelingen te kijken.

Koersverwachting Bitcoin en Altcoins week 28

De analisten voorzien dat de basis onder de Bitcoin-waardering nog steeds bullish is. Of dit op korte termijn echter al tot hele hoge stijgingen gaat leiden betwijfelt men. Wel ziet men op langere termijn (enkele weken tot maanden) de koers richting de reocrdkoers van 2017 kruipen. De grootste trigger hiervoor is de zogenoemde Bitcoin-halving, die voor volgend jaar op het programma staat.

De situatie van de Altcoins is zorgelijker. Zij blijven achter bij de ontwikkeling van de Bitcoin en de analisten zien die markt niet verbeteren tot begin 2020. Tot die tijd zullen we het vooral van incidentele koersstijgingen moeten hebben op basis van bijzondere omstandigheden of geruchten. Een goed voorbeeld hiervan is de Ripple (XRP). De koers steeg dit weekend 4% doordat American Express de naam in haar blog noemde.

Het lijkt er dus op dat we de volgende week wat minder volatiliteit gaan zien en stabilisering van de koersen. Niets is echter veranderlijker dan de Bitcoin, dus het loont altijd om het laatste nieuws en de live koersen te blijven volgen.

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen van de Bitcoin?

Je kunt de ontwikkelingen zelf dagelijks volgen met onze WANT crypto-analyse. Deze kun je op de website bekijken, maar je kunt je ook eenmalig registreren om de crypto-analyse elke dag gratis in jouw mailbox te ontvangen. Uiteraard kun je ook de live-koersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven.

 

 

Reageer op artikel:
Bitcoin weekend 7-7: actuele koersen en koersverwachting
Sluiten