Robert Kroes
Robert Kroes Tech 9 jun 2019

Bitcoin weekend 9-6: actuele koersen en koersverwachting

Afgelopen vrijdag zagen we dat de Bitcoin nog niet kon profiteren van een gestegen marktkapitalisatie. Ook tijdens het Pinksterweekend gaat de handel in Bitcoin en andere cryptomunten gewoon door, dus de hoogste tijd voor onze weekend-update. In dit overzicht bieden we je de actuele koeren en blikken we met crypto-agenda en koersverwachting vooruit naar de komende week. Wat kunnen we verwachten?

Hoe verloopt het weekend voor de Bitcoin?

Tot nu toe ontwikkelen de koersen zich negatief. Het marktkapitaal, dat vorige week nog op 263 miljard stond, is terug gezakt naar 240 miljard en is daarmee in lijn met afgelopen vrijdag. Na de dalende tendens op zaterdag lijkt de marktkapitalisatie nu weer licht te herstellen. In onderstaande grafiek zie je de ontwikkeling van de marktkapitalisatie over de laatste 5 dagen.

marktkapitalisatie-bitcoin-4-9-6

 

Zoals je ziet beweegt de marktkapitalisatie vandaag in een redelijk smalle bandbreedte vooral zijwaarts.

Wat betekent dit voor de Bitcoin en Altcoins

De dalende marktkapitalisatie heeft uiteraard gevolgen voor de cryptomarkt. We zien de koersen van Bitcoin en Altcoins dan ook al de hele week dalen. Waar de koers van de Bitcoin afgelopen vrijdag nog net boven de € 7.000,- lag, ligt deze er nu net onder. Ook de overige cryptomunten kennen bijna allemaal negatieve dag- en weekresultaten.

Dit zijn de live koersen van de Bitcoin en top 10 Altcoins zoals we die deze zondagmiddag om 12.30 uur vastlegden.

bitcoin-cryptomunten-live-koersen-9-6

Met deze actuele informatie kunnen we ons voorbereiden op de komende week. Welke agendapunten kunnen van belang zijn en wat zijn de koersverwachtingen?

Vooruitblik agenda Bitcoin en cryptomunten week 23?

We blikken vooruit op de ontwikkelingen die de komende week de markt kunnen beïnvloeden en bekijken koersprognoses. We beginnen met de crypto-agenda.

Highlights crypto-agenda Bitcoin en Altcoins

Een blik op de crypto-agenda leert dat de validators van Stellar (XLM) maandag 10 juni stemmen over update 11. Ook begint dan de grote cryptobeurs CogX 2019 in Londen. Deze duurt tot en met 12 juni. Nu veel crypto-influencers toch in Londen zijn is het een mooie gelegenheid om daar de Digital Asset Summit te organiseren. Die vindt dan ook plaats op 12 juni. Op 13 juni vindt op de Universiteit van Amsterdam de IBM think-conferentie plaats. Het Nederlandse LTO Network (LTO) zal daar een presentatie houden. 14 en 15 juni vindt vervolgens Unchain Berlijn plaats. Hier zijn vertegenwoordigers van veel cryptomunten aanwezig. Het wordt dus haast ‘Europese week’ voor de cryptogemeenschap en we verwachten dan ook het nodige beursnieuws. Tot slot zou Facebook kunnen verrassen met de lancering van haar cryptomunt. Dit gerucht domineerde vrijdag, samen met 3 andere positieve ontwikkelingen, namelijk het nieuws.

Highlights monetaire bekendmakingen

In Europa houdt voorzitter Draghi, vooruitlopend op de Eurotop die een dag later plaats zal vinden, een speech op 12 juni.

In Amerika staan alleen de reguliere monetaire bekendmakingen op het programma.

Koersverwachting Bitcoin en cryptomunten week 23

Helaas bleken de gunstige vooruitzichten voor vorige week geen realiteit te worden. Een manipulatieve transactie gooide al vroeg roet in het eten. Toch kijken we ook deze week vooruit naar de koersverwachtingen.

Op basis van koersanalyses wordt het deze week een belangrijke week voor de Bitcoin-koers. In normale marktomstandigheden zou de Bitcoin nu aan de onderzijde van een bandbreedte opereren en zou zij in de aankomende week terugveren naar boven. Er lijkt dan ruimte voor een koers tot $ 9.500,-. Wanneer de Bitcoin uit de bandbreedte zou breken is dat in dit geval een negatieve ontwikkeling. Een verdere koersval naar het niveau van $ 6.500,- ligt dan voor de hand.

Voor de altcoins zijn de berichten minder eenduidig. Zo speculeert men weer (of nog steeds) op een bull-run voor Rippel (XRP) en is de positieve koersverwachting voor de Litecoin (LTC) vooral voorzien voor lange termijn. Op korte termijn lijkt men de impact van de komende Facebook-munt te vrezen.

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen van de Bitcoin?

Je kunt de ontwikkelingen zelf dagelijks volgen met onze WANT crypto-analyse. Deze kun je op de website bekijken, maar je kunt je ook eenmalig registreren om de crypto-analyse elke dag gratis in jouw mailbox te ontvangen. Uiteraard kun je ook de live-koersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven.

Reageer op artikel:
Bitcoin weekend 9-6: actuele koersen en koersverwachting
Sluiten