Robert Kroes
Robert Kroes Tech 16 jun 2019

Bitcoin weekend 16-6: Actuele koersen en koersverwachting

Afgelopen vrijdag zagen we dat de Bitcoin positief was, maar dat de Altcoins een wisselend beeld gaven. Tijdens het weekend schieten de koersen van de Bitcoin en Altcoins snel omhoog, dus de hoogste tijd voor onze weekend-update. In dit overzicht bieden we je de actuele koeren en blikken we met crypto-agenda en koersverwachting vooruit naar de komende week. Wat kunnen we verwachten?

Hoe verloopt het weekend voor de Bitcoin?

Sinds de loop van vrijdag zitten de koersen van de Bitcoin en andere cryptomunten in de lucht. Ook de marktkapitalisatie, die vorige week zakte naar 240 miljard, schiet snel omhoog. Zondagmorgen werd 277 miljard aangetikt, waarna een kleine correctie volgde. Momenteel (zondag om 12.00 uur) beweegt de koers rond 269 miljard. In onderstaande grafiek zie je de ontwikkeling van de marktkapitalisatie over de laatste 5 dagen.

Marktkapitalisatie Bitcoin en Altcoins 9-16-6

 

Deze koersstijging zien we ook terug in de koers van de Bitcoin en andere Altcoins, daarbij valt op dat de Bitcoin een groter aandeel in de markt krijgt. Op dit moment is 59.91% van het totaal ingelegde kapitaal besteed aan Bitcoin (BTC).

Wat betekent dit voor het weekend van de Bitcoin en Altcoins

De snelle toestroom van kapitaal en de gestegen dominantie van de Bitcoin laat zich raden waar dit extra kapitaal in geïnvesteerd wordt. We zien dan ook een stijging van zowel Bitcoin als Altcoins. Afgelopen vrijdag lag de koers van de Bitcoin net boven de € 7.300,- en daar is in het weekend een flinke waardestijging bijgekomen. Ook de Altcoins stijgen fors. Dit zien we terug in positieve weekkoersen over de hele linie.

Dit zijn de live koersen van de Bitcoin en top 10 Altcoins zoals we die deze zondagmiddag om 12.00 uur vastlegden.

Bitcoin en Altcoins stijgen in het weekend snel. Live koersen vastgelegd om 12.00 uur. TradeinCrypto.com

Met deze actuele informatie kunnen we ons voorbereiden op de komende week. Welke agendapunten kunnen van belang zijn en wat zijn de koersverwachtingen?

Vooruitblik agenda Bitcoin en cryptomunten week 24?

We blikken vooruit op de ontwikkelingen die de komende week de markt kunnen beïnvloeden en bekijken koersprognoses. We beginnen met de crypto-agenda.

Highlights crypto-agenda Bitcoin en Altcoins

Een blik op de crypto-agenda leert dat de eerste helft van de week rustig verloopt met alleen een seminar over samenwerking dat georganiseerd wordt door cryptobeurs OKEx. Op 18 juni beginnen tegelijk ConnecTech Asia (tot 20 juni in Singapore), TradeFinex 2019 (1 dag, in Abu Dhabi) en de White Night Hackathon (18 en 19 juni in Sint Petersburg). Op 19 en 20 juni vindt in Amsterdam de tweedaagse Blockchain-expo Europe plaats. Ook op 19 juni begint de Internationale Bitcoin-expo in Bogota, deze duurt tot 23 juni. Op 22 juni houdt Monero (XMR) haar eigen tweedaagse conferentie in Denver en met het World Blockchain Forum Asia, dat op 22 en 23 juni in Singapore gehouden wordt sluiten we deze evenementen-agenda af.

Daarnaast maakt Facebook woensdag 18 juni de white paper voor haar Global Coin bekend. Dit zal ongetwijfeld tot heftige reacties in de cryptogemeenschap leiden.

Door de aanwezigheid van veel cryptomunten op de diverse beurzen en de Meetups die ze daaromheen organiseren zijn er, op één uitzondering na, geen andere agendapunten. De enige uitzondering is de ‘Ask me Anything’ sessie die BinanceCoin (BNB) op 18 juni organiseert.

Highlights monetaire bekendmakingen

In Europa zien we geen bijzondere bekendmakingen op de agenda staan.

In Amerika belooft woensdag de 19de  een spannende dag te worden, aangezien de FED dan met haar economische vooruitblik en monetaire verklaring komt. Op basis van deze gegevens wordt een rentebesluit genomen en ook op die dag bekend gemaakt. Gezien de continue discussie tussen president Trump en de FED zou dit van invloed kunnen zijn op diverse koersen.

Koersverwachting Bitcoin en cryptomunten week 24

In het nieuwsoverzicht van afgelopen vrijdag zagen we al diverse aankondigingen voor een week die als thema ‘erop of eronder’ zou kunnen hebben. Gezien de huidige koersontwikkelingen lijkt de kans op ‘erop’ sterk toe te nemen.

Vrijdag keken we al uitgebreid naar de verwachting voor de Bitcoin voor de aankomende week.

Ook de koersontwikkeling van de Litecoin (LTC) is gezien de komende halving belangrijk. Hierover kun je ook een diepte-analyse lezen.

Door de positieve koersen van dit weekend zijn de meeste tendensen voor de komende week ook positief. Naast deze technische analyse-factoren verwacht ik dat er een matiging of wellicht lichte correctie volgt in aanloop naar het nieuws over de Global Coin van Facebook. Zodra de white paper bekend is kan men inschatten welke impact dit heeft op de Bitcoin en diverse Altcoins. Als het nieuws minder interessant is dan gedacht zou een correctie kunnen volgen (er stappen dan immers veel speculanten uit). Mocht het nieuws wel positief zijn dan zou een verdere rally zeer goed mogelijk zijn. Kortom, er wacht ons een spannende week met veel nieuws.

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen van de Bitcoin?

Je kunt de ontwikkelingen zelf dagelijks volgen met onze WANT crypto-analyse. Deze kun je op de website bekijken, maar je kunt je ook eenmalig registreren om de crypto-analyse elke dag gratis in jouw mailbox te ontvangen. Uiteraard kun je ook de live-koersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven.

Reageer op artikel:
Bitcoin weekend 16-6: Actuele koersen en koersverwachting
Sluiten