Robert Kroes
Robert Kroes Tech 3 mrt 2021

WANT Bitcoin lunch: Bitcoin weer boven $ 50.000,-. Waarom en wat nu?

Het is weer lunchtijd en dat zal vandaag smaken nu de Bitcoin weer boven $ 50.000,- uitkomt. Vraag is natuurlijk hoe dit komt en wat we verder kunnen verwachten. WANT analyseert, maar uiteraard bekijken we eerst de actuele prijzen voor Bitcoin en andere cryptomunten.

Om bij het begin te beginnen, dit zijn de actuele prijzen van Bitcoin en andere cryptomunten.

Bitcoin stijgt snel, cryptomarkt volgt

Op het moment van schrijven noteert de Bitcoin een prijs van EUR 42.747,05 ($ 51.684,17) en dat is 5,17% hoger dan tijdens de cryptolunch van gisteren, waarbij we overigens al een koersstijging voorzagen.  Ook de rest van de cryptomarkt is positief. Er zijn wel wat negatieve cijfers, maar Solana (SOL) is met 1,59% koersdaling in 24 uur het meest negatief, dus dat geeft weinig impact. De snelste stijger is Litecoin (LTC), waar we een koersstijging van 6,72% in 24 uur kunnen noteren. Uiteraard kun je de live cryptoprijzen ook vandaag bekijken op de site van Tradeincrypto.com.

Waarom stijgt de Bitcoin weer snel?

Er zijn een aantal redenen waarom de Bitcoin stijgt. Zo laten steeds meer prominenten zich positief uit over de Bitcoin. De meest bekende is wellicht Kevin O’Leary. Mr. Wonderful uit Shark Tank was eerder bijzonder negatief, maar heeft zich nu bedacht. Hij ziet potentie in cryptomunten en kondigde aan 3% van zijn vermogen te investeren in crypto, waarbij hij zijn investering wil verdelen tussen Bitcoin en Ethereum. Ook wil hij investeren in Bitcoin mining.

Daarbij kondigde Twitter aan dat zij 1,25 miljard wil ophalen. Gezien de voorliefde van oprichter en CEO Jack Dorsey voor Bitcoin zijn veel volgers ervan overtuigd dat hij hiermee (in ieder geval gedeeltelijk) de balans wil vullen met cryptomunten.

Ook Gary Gensler, de door Joe Biden naar voren geschoven genomineerde voorzitter van de SEC was bijzonder positief. Hij noemde de crypto-industrie een ‘katalysator voor veranderingen‘.

Tot slot zien we dat de technische analyses bull-signalen afgeven.

Technische analyses zijn bullish, maar…

Zoals we gisteren al bespraken is het voor veel analisten niet meer de vraag óf maar wanneer Bitcoin in maart records gaat breken. Of de nieuwe bull-rally ingezet wordt met deze stijging is echter de vraag. Sommige analisten vrezen voor een zogenaamde bull trap.

Zoals vermeld is een sterke groei boven $ 52.000,- een goede indicator om de gedachten aan een bull trap los te laten. Onze collega’s van Tradeincrypto.com gingen eerder uitgebreid in op een bull trap en de gevolgen daarvan.

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen?

Je kunt de ontwikkelingen zelf steeds volgen met onze WANT crypto-analyses of de achtergrondartikelen en vooruitblikken op de cryptomarkt en Bitcoin. Uiteraard kun je ook de live-koersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven.

Let op: Wij geven nooit financieel advies, dus onze bijdragen kun je ook niet zo interpreteren. Doe altijd jouw eigen onderzoek en beslis op rationele gronden of, wanneer, waarin en hoeveel je wilt investeren.

 

Reageer op artikel:
WANT Bitcoin lunch: Bitcoin weer boven $ 50.000,-. Waarom en wat nu?
Sluiten