Robert Kroes
Robert Kroes Crypto 17 feb 2020
Leestijd: 3 minuten

Bitcoin: de kritieke grenzen en weerstanden op een rij

In het weekend zagen we dat de liefde voor de Bitcoin even vlotjes bekoelde. De koers verloor het gevecht om een cruciaal level en zakte al snel. Zelfs de psychologische grens van $ 10.000,- moest eraan geloven. Tot nu toe heeft de maandag nog geen schokkende veranderingen geboden. Wij vragen ons af of dit een goed teken is. Ook vragen we ons op welke belangrijke supportniveaus en weerstanden er te vinden zijn. Aangezien we zowel de pessimisten als de optimisten te vriend willen houden kijken we daarbij eerst naar de weerstanden bij een bull-runn. De steunniveaus van de Bitcoin bij een bear-aanval vergeten we daarbij niet.

Waar draait de Bitcoin om?

Op dit moment draait de Bitcoin een beetje om de hete brij heen. Vorige week stegen de koersen snel en leken ze op weg naar een cruciaal niveau. Helaas sneuvelden de eerste aanvallen en deed de cryptomunt een stap terug. Sterker nog, ondanks de doorgaans liefdevolle koersbeweging op Valentijnsdag dook de koers dit weekend onder $ 10.000,-.

Daarmee draait de Bitcoin rond de keuze om de $ 10.000,- achter zich te laten en door te stijgen naar de volgende niveau’s of een verdere bear-aanval toe te staan en de $ 10.000,- (voorlopig) toch prijs te geven.

Welke cruciale weerstandsniveaus belemmeren een bull-run?

Allereerst zal de Bitcoin, om weer vertrouwen te tanken, terug moeten vechten en de $ 10.000,- overtuigend moeten passeren. Wanneer dat gebeurt is de volgende weerstand nabij. Eerdere aanvallen op deze cruciale sta-in-de-weg voor de Bitcoin mislukten. Echt vertrouwen komt pas weer terug als we nu wel door deze barrëre breken.

Daarna ziet het pad naar recordkoersen er weer gunstiger uit. Echte serieuze weerstand ziet de markt dan weer bij $ 11.744,-. Als ook deze weerstand eraan gelooft wordt de toekomst wel erg rooskleurig. Daarna ziet men namelijk pas weer serieuze weerstand op $ 12.720,-. Hoewel we, zoals vaker bij de Bitcoin, in dit geval een ‘bumpy ride’ kunnen verwachten zou dit scenario erg mooi zijn. Natuurlijk is er ook een keerzijde. Stel dat de beren hun kans schoon ruiken en toch weer in de aanval gaan…

Waar vindt de Bitcoin steun bij een bear-aanval?

Zoals altijd bij de BTC kan het twee kanten opgaan. Stel dat de Bitcoin ineens verder valt, waar liggen dan de steunniveau’s voor de Bitcoin? In eerste instantie hoeven we niet ver te kijken. Zolang de koers boven de $9.610,- blijft lijkt er niet veel aan de hand. Mocht de markt niet voldoende hebben aan deze steun ligt een verdere daling naar $8.916,- in de lijn der verwachtingen. Voor het geval dit steunniveau nog te weinig blijkt is er een volgend steunniveau op $ 7.665,-. Daarna wordt het eicht grimmig en zien we een volgend steunniveau pas op $ 6.079,-. Als we in een langdurige bearmarkt terecht komen en blijkt dat deze strohalm ook niet gegrepen wordt ligt er nog een reddingsboei rond $ 3.145,-. Men voorziet op dit moment geen lagere steunniveaus.

Welke kant gaat de BTC op?

Uiteraard is het moeilijk vooraf te voorzien welke kant de Bitcoin op zal gaan. Wel is duidelijk dat de koersval van de Bitcoin duidelijk te verklaren is. Op basis daarvan concluderen we dat de reserves van de optimisten verklaarbaar en terecht zijn. Het is een veeg teken dat de koersdaling vlak onder $ 10.000,- is gestopt en er een licht herstel optreedt. Dit impliceert namelijk dat de bulls niet in paniek zijn en rustig hun kans afwachten.

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen van de Bitcoin?

Je kunt de ontwikkelingen zelf dagelijks volgen met onze WANT crypto-analyse. Deze kun je op de website bekijken, maar je kunt je ook eenmalig registreren om de crypto-analyse elke dag gratis in jouw mailbox te ontvangen. Uiteraard kun je ook de live-koersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere zaterdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Bitcoin: de kritieke grenzen en weerstanden op een rij
Sluiten