Robert Kroes
Robert Kroes Tech 18 jun 2019

Facebook Project Libra: Bitcoin niet onder de indruk

Inmiddels heeft Facebook het white paper van haar Project Libra vrijgegeven. Het 12 pagina’s tellende document bevestigde veel van waar al over gespeculeerd werd en liet voor investeerders belangrijke vragen voor nu onbeantwoord. De markt lijkt dan ook niet bijzonder te reageren. de Bitcoin is zelfs helemaal niet onder de indruk. Wij zetten de belangrijkste zaken op een rij.

Wat Facebook over project Libra bevestigt

Een aantal aannames blijkt te kloppen. Zo wil de munt zich inderdaad gaan richten op tranacties tussen gebruikers onderling. Daarnaast wil zij bancaire activiteiten uitvoeren in gebieden waar veel mensen geen reguliere bankrekening hebben. India is dan ook een belangrijke doelmarkt voor de cryptomunt. Over het dreigende verbod dat India in wil stellen op cryptomunten is verder niet gesproken.

Ook het systeem met betalende nodes is bevestigd. Facebook openbaarde een aanzienlijk aantal partijen dat inmiddels een node en een plekje in de toezichthoudende stichting heeft gekocht tegen $ 10 miljoen per stuk.

De toezichthoudende stichting is inderdaad ook bevestigd. Om de onafhankelijkheid ten opzichte van Facebook te bewaren en de consumenten zekerheid te geven over de veiligheid van hun data heeft Facebook de controle over de cryptomunt neergelegd bij een onafhankelijke stichting.

Verder bevestigt Facebook dat er een eigen Libra Blockchain komt en dat de munt vanaf 2020 in circulatie zal worden gebracht.

Nieuws over project Libra

Het enige echte nieuws is dat Facebook tegelijk met de Libra een wallet zal lanceren in samenwerking met cryptobeurs Coinbase. De wallet, die naar de naam Calibra luistert, is opmerkelijk genoeg een volle dochter van Facebook. Volledige KYC-identificatie is nodig, maar Facebook belooft dat de wallet zelfstandig opereert ten opzichte van andere onderdelen van de social-media gigant.

De cryptobeurs reageert gelaten en Bitcoin is niet onder de indruk

De cryptobeurzen reageren gelaten. Zoals we vanmorgen in de analyse zagen is de rally van gisteren even tot rust gekomen. De live koers van de Bitcoin gaf echter geen kick onder de bekendmaking en bleef stoïcijns een klein procent onder de koers van gisteren hangen. De verliezen bij decentrale Altcoins zijn iets groter, aangezien zij er wellicht een concurrent bij krijgen. Aan de andere kant zijn ook daar nog voldoende groene dagkoersen te zien.

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen van de Bitcoin?

Je kunt de ontwikkelingen zelf dagelijks volgen met onze WANT crypto-analyse. Deze kun je op de website bekijken, maar je kunt je ook eenmalig registreren om de crypto-analyse elke dag gratis in jouw mailbox te ontvangen. Uiteraard kun je ook de live-koersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven.

 

Reageer op artikel:
Facebook Project Libra: Bitcoin niet onder de indruk
Sluiten