Robert Kroes
Robert Kroes Tech 19 mrt 2019
Leestijd: 4 minuten

Pikant: ‘Bitcoin miljardairs’ Winklevoss zijn openhartig over Bitcoin

Tyler en Cameron Winklevoss haalden rond 2010 de wereldpers door een juridische strijd met Marc Zuckerberg. De tweeling beschuldigde Zuckerberg ervan hun idee voor een digitaal smoelenboek te hebben gepikt. Zij claimen de bedenkers van Facebook te zijn. Zuckerberg zou door hen ingehuurd zijn als programmeur en Facebook gestolen hebben. Inmiddels heeft de Winklevoss tweeling de koers al lang verlegd naar Bitcoin. In een interview met The Telegraph vertellen zij openhartig en delen zij hun positieve kijk op de toekomst van Bitcoin en hun eigen cryptobeurs Gemini.

Hoe Tyler en Cameron Winklevoss de eerste Bitcoin miljardairs werden

De testosteron-tweeling, zoals ze door de media vanwege hun levensstijl ook wel genoemd worden, vertelt hoe zij met Bitcoin in aanraking kwamen. Daarvoor gaan ze terug naar 2011, toen ze de rechtzaak tegen Zuckerberg schikten voor $ 20 miljoen cash en $ 45 miljoen (tegen de toemalige waarde) aandelen Facebook. Om bij te komen van deze hectische gaan ze in 2012 op vakantie naar Ibiza. Daar raken ze naar eigen zeggen in gesprek met ‘een mannetje’ dat hen vertelt over een geheime virtuele munt waar een klein clubje insiders op internet in handelt. Ze snappen op dat moment niet veel van de Bitcoin en gaan na thuiskomst op onderzoek uit.

Cameron beseft al snel dat de techniek en het doel van de Bitcoin revolutionair zijn. Hij voorziet de grootste top of grootste flop van de 21ste eeuw in de Bitcoin verscholen. De Winklevoss-tweeling raakt gefascineerd en besluit te investeren in Bitcoin. Hoewel ze ook in dit interview het exacte bedrag niet onthullen gaat het om een groot deel (sommigen beweren zelfs het hele bedrag) van de Facebook-schikking. Zij kochten hun eerste Bitcoins tegen een koers van $ 8,-. Toen de koers eind 2017 de $ 20.000,- aantikten was hun bijnaam ‘Bitcoin miljardairs’ geboren. Deze dragen ze, zo blijkt tijdens het interview, met plezier.

In dit interview zie je de Winklevoss-tweeling meer vertellen over hun gedachten over Bitcoin (tekst loopt door na het filmpje).

Eigen crypto exchange Gemini

De tweeling verdient overigens niet alleen als investeerder aan de Bitcoin. In 2015 lanceren zij ook hun eigen cryptobeurs, Gemini. Dit als reactie op het faillissement van cryptobeurs MtGox waarin zijn zelf ook een onbekend bedrag verloren. Inmiddels heeft Gemini een eigen mobiele app uit en is het een van de partijen achter de nieuwe cryptobeurs Bakkt. Het is overigens opvallend dat deze start-up, die vorig jaar nog hoge ogen gooide, met geen woord besproken wordt in het interview.

Hoe de Winklevoss tweeling denkt over de Facebook coin

Gezien de ervaring die de heren inmiddels in ‘crypto’ hebben opgebouwd en hun historie met Facebook kan de verslaggever het niet laten om hun mening over de nieuwe Facebook-coin te vragen. De tweeling vertelt dat zij na de schikking geen wrok koesteren en Facebook zelfs gebruiken voor marketing van de Gemini beurs. In eerste instantie geeft Tyler aan dat hij het te druk had om het nieuws volledig mee te krijgen, maar dat hij het wel ‘cool’ vindt. Hoewel de heren er alles aan doen om niet negatief over Facebook te praten is de wijze waarop zij hun positivisme verwoorden veelzeggend:

De Winklevoss tweeling over de Bitcoin

Als de heren commentaar geven over de toekomst van Gemini en de Bitcoin zijn ze ervan overtuigd dat er een revolutie op gang komt. Ze wijzen erop hoe disruptive de Bitcoin eigenlijk is en hoeveel de munt en de Blockchain in de korte historie bereikt hebben. De mening van mensen als ‘Dr. Doom’ Roubini en Warren Buffet nemen ze voor kennisgeving aan. Volgens hen zijn dit achterhaalde visies van oudere beleggers die de Bitcoin simpelweg vergelijken. Hun eerdere voorspelling voor de Bitcoin-koers in 2019 verraadde al positiviteit en dat herhalen zij nu. Zij verwachten dat de groei van de Bitcoin oneindig kan zijn en dat deze technologie veel groter wordt dan Facebook ooit geweest is. Dat lijkt ons alle reden om de koers van de Bitcoin goed te volgen.

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen van de Bitcoin?

Je kunt de ontwikkelingen zelf dagelijks volgen met onze WANT crypto-analyse. Deze kun je op de website bekijken, maar je kunt je ook eenmalig registreren om de crypto-analyse elke dag gratis in jouw mailbox te ontvangen. Uiteraard kun je ook de live-koersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Pikant: ‘Bitcoin miljardairs’ Winklevoss zijn openhartig over Bitcoin
Sluiten