Noah Korevaar
Noah Korevaar Tech 12 feb 2018

Wauw: zoveel gaat Bitcoin volgens tweeling achter Facebook waard worden

Tyler en Cameron Winklevoss zijn bekende namen. De tweeling werd beroemd door hun rechtszaak tegen Mark Zuckerberg, de grote man achter Facebook. Volgens de Winklevoss broers heeft Zuckerberg het idee achter het sociale netwerk van hen gestolen. Ze kregen deels gelijk, met een flinke zal geld als resultaat. Die zak stopten ze vervolgens in Bitcoin.

‘Bitcoin wordt dertig tot veertig keer zoveel waard’

Een deel van dat geld hebben ze in 2013 in Bitcoin gestoken. Toen was dat nog een vaag begrip, een experimentele munt voor nerds. De tweeling werd zelfs uitgelachen. Ze investeerden maar liefst 11 miljoen in Bitcoin. Daardoor zijn ze nu, vier jaar later, miljardairs geworden. Toch was het voor hen ook even spannend de afgelopen weken.

De cryptocurrency zakte namelijk in. Sterker nog, de waarde van Bitcoin halveerde binnen een week. Het is de extreme volatiliteit die de broers wel gewend zijn. Ze zitten er immers al sinds 2013 in. Dat het weer goed komt, daar gaan ze van uit. Maar wat verwachten Tyler en Cameron Winklevoss eigenlijk van de toekomst?

De Winklevoss tweeling
De Winklevoss tweeling

De Amerikaanse zender CNBC vroeg dat vorige week tijdens een interview met Cameron. Hij was er duidelijk over. Volgens hem heeft Bitcoin de potentie om dertig tot veertig keer zoveel waard te worden, als dat de munt nu is. Op dat moment had Bitcoin een marketcap van 140 miljard dollar. De voorspelling van Winklevoss zou resulteren in een marketcap van meer dan vijf biljoen dollar!

Dat getal komt voort uit een vergelijking met de goudmarkt. De globale markt voor goud heeft een marktcapitalisatie van maar liefst 7 biljoen. De tweeling heeft meermaals voorspeld dat de cryptocoin die markt zal ontwrichten. Dat is een mooi toekomstperspectief voor investeerders. Reken jezelf echter niet meteen rijk, want volgens de broers zul je geduld moeten hebben.

Banken zitten vast in het verleden.

Nog even geduld?

Tyler en Cameron kijken namelijk naar een periode van over tien tot twintig jaar. Bovendien blijft het slechts een voorspelling. Wellicht gebeurt het sneller, wellicht gebeurt het langzamer, en wellicht gebeurt het nooit. In deze volatiele situatie is het lastig om conclusies te trekken.

Tijdens het interview ging Tyler Winklevoss overigens ook in op recente kritiek van banken en andere financiële instanties: “Cryptocurrency zijn niet echt belangrijk voor transacties tussen mensen.. maar wanneer machines economische waarde met elkaar uitwisselen, dan gaan ze protocollen zoals Bitcoin en Ethereum gebruiken. Ze gaan niet een bankrekening openen bij een bank.. die zijn ontwikkeld door bankieren voor het internet überhaupt bestond,” aldus Tyler.

Bitcoin cryptocoins markt

De boodschap is duidelijk, banken zitten vast in het verleden: “De kritiek komt voort uit het falen van de verbeelding.” Onderschatten bankiers echt de impact die cryptocurrency gaat hebben, of hebben we te maken met een bubbel? De Winklevoss broers zijn in ieder geval niet de enige optimistische investeerders.

Deze invloedrijke kenner voorspelt zelfs dat Bitcoin nog voor het einde van dit jaar de 50.000 dollar gaat passeren. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Wauw: zoveel gaat Bitcoin volgens tweeling achter Facebook waard worden
Sluiten