Robert Kroes
Robert Kroes Tech 29 juli 2020

Is er kans op een Bitcoin sell-off? Wij analyseren de marktontwikkelingen

Nu de Bitcoin (BTC) snel stijgt is het wellicht voor veel mensen een mooi moment om hun winsten te incasseren. Wij vragen ons af hoeveel beleggers winst maken bij een koers van $ 11.000,- en hoe groot de kans is dat zij hun winsten verzilveren.

Investeerders in de Bitcoin (BTC) zoeken natuurlijk naar rendement. De basis van investeren is redelijk eenvoudig. Men koopt iets voor een lage prijs en hoopt dat dit meer waard wordt. Vraag is natuurlijk of de Bitcoin (BTC), nu de koers van $ 11.000,- is aangetikt, al winstgevend genoeg is voor een verkoop en -indien dit zo is- of investeerders nu ook zullen verkopen. Wij doken in de cijfers.

Bitcoin (BTC) is momenteel bijzonder winstgevend

Wanneer we voor het gemak uitgaan van de koers van $ 11.000,- (de exacte live koersen kun je hier zien) blijkt dat heel veel investeerders van de winst kunnen genieten. Zoals je in onderstaande grafiek kunt zien betekent deze koers een winst voor liefst 93% van de uitstaande BTC.

Vraag is natuurlijk of de winstgevendheid op dit moment zo hoog is dat investeerders verleid worden tot verkoop. Indien dit het geval is kan er een sell-off optreden. Daarbij hoort zonder twijfel een flinke prijsdaling. Er zijn echter diverse redenen om aan te nemen dat zo’n scenario (nog) niet realistisch is. Wij zetten drie redenen op een rij.

Historische cijfers duiden op vasthouden

Mensen die hun investeringen vasthouden worden ‘hodlers’ genoemd. Men deed onderzoek naar het aantal ‘hodlers’ dat hun munten al een jaar of langer vasthoudt. Volgens de onderzoekers is dat aantal gestegen tot recordhoogte. Liefst 62% van de investeerders houdt hun BTC al langer dan een jaar vast, zo blijkt uit onderzoek.

Daarbij moet worden aangetekend dat het hoogste punt van de Bitcoin in het afgelopen jaar $ 12.273,82 bedroeg. Klaarblijkelijk hebben de investeerders toen niet verkocht. Met alle positieve vooruitzichten is het niet realistisch om te verwachten dat zij daar nu ineens anders over denken.

Positieve vooruitzichten voor Bitcoin

Er zijn namelijk veel vooruitzichten die de toekomst voor de Bitcoin rooskleurig schilderen. Allereerst zijn we pas na de halving. Veel analisten zijn in die context van mening dat de echte grote koersstijgingen, zoals we die na eerdere halvings zagen, pas vanaf een jaar na de halving op de borden komen. Er is dus een helder uitzicht op recordkoersen.

Daarnaast heeft de Amerikaanse overheid de weg vrijgemaakt voor banken om cryptomunten aan hun portfolio toe te voegen. Dit biedt gigantische kansen voor de gebruiksmogelijkheden van Bitcoin. Dit zien we al in het recente initiatief van Visacard.

Hodling blijkt de beste strategie

Naast deze vooruitzichten is het ook strategisch tot nu toe een winstgevend besluit om de Bitcoin (BTC) en andere cryptomunten ‘gewoon’ vast te houden. Zo haalden investeerders in BTC van het eerste uur een rendement van miljoenen procenten. Ook voor mensen die pas later hebben geïnvesteerd zijn de statistieken gunstig. De BTC blijkt namelijk liefst 97%% van de tijd winstgevend.

Aantal winstgevende en verliesgevende dagen voor Bitcoin
Aantal winstgevende en verliesgevende dagen voor Bitcoin. bron: Lookintobitcoin.com

Op grond van bovenstaande argumenten zien we nog genoeg ruimte voor investeerders om een goed rendement te noteren en daarmee de winstmarge te vergroten. Een sell-off van de Bitcoin (BTC) lijkt dan ook (nog) niet waarschijnlijk.

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen van de Bitcoin?

Je kunt de ontwikkelingen zelf dagelijks volgen met onze WANT crypto-analyse. Uiteraard kun je ook de live-koersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven.

 

Reageer op artikel:
Is er kans op een Bitcoin sell-off? Wij analyseren de marktontwikkelingen
Sluiten