Bitcoin woordenboek: op deze manieren investeer je in Bitcoin

Wanneer je praat over investeren in Bitcoin ben je eigenlijk maar net begonnen. Insiders hebben namelijk diverse namen om verschillende vormen van investeren in Bitcoin aan te duiden. Wij zetten een aantal veel gebruikte termen op een rij.

Investeren in Bitcoin: zo praat je erover

Als de cryptobeurs erg volatiel is ben je wellicht toe aan een goed gesprek over handel in cryptomunten. Dit bedoelen we vandaag echter niet. In deze bijdrage staan we stil bij veel gebruikte termen bij het investeren in Bitcoin. Wij bespreken er een aantal.

Exchange trading

Deze manier van handelen is het meest bekend, namelijk het investeren in Bitcoin via een cryptobeurs.

Over the counter trading

Partijen die grote hoeveelheden cryptomunten willen (ver)kopen, de zogenaamde whales, handelen niet via de beurs, maar direct met elkaar. Hoe dit werkt lees je in dit artikel.

Bitcoin futures

De Bitcoin futures zijn optiecontracten waarmee je erop speculeert dat de Bitcoin op een bepaalde datum een bepaalde koers bereikt. Je hebt call-futures, deze geven het recht om Bitcoin tegen een bepaalde prijs op een bepaalde datum te kopen. Je hebt ook put-opties. Deze geven je het recht om Bitcoin op een bepaalde datum tegen een bepaalde koers te verkopen.

Bitcoin ETF/Crypto ETF

Een ETF is een afkorting voor een ‘Exchange Traded Fund’.  Hierbij investeer je niet in één cryptomunt maar in een fonds, waarin een aantal munten bij elkaar zijn gebracht. De gedachte is dat de koersstijging van de ene munt in zo’n fonds de koersdaling van een andere munt kan opvangen. Zo zou je jezelf kunnen beschermen tegen hoge volatiliteit. In Amerika hebben de autoriteiten nog geen toestemming gegeven voor een Bitcoin ETF. In Europa en Zwitserland zijn zij al wel te verkrijgen. Zij lijken echter bescheiden van omvang en zijn weinig in het nieuws.

Mining reward

Naast de handel in Bitcoin kun je ook op andere manieren in Bitcoin investeren. Zo zou je met sterke computers de wiskundige berekeningen kunnen maken die nodig zijn om een block op de Blockchain goed te keuren. Je ontvangt daarvoor een vergoeding van (op dit moment) 12,5 Bitcoin. Aangezien deze elke tien minuten wordt uitgekeerd kan dit ook een rendabele investering zijn.

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen van de Bitcoin?

Je kunt de ontwikkelingen zelf dagelijks volgen met onze WANT crypto-analyse. Deze kun je op de website bekijken, maar je kunt je ook eenmalig registreren om de crypto-analyse elke dag gratis in jouw mailbox te ontvangen. Uiteraard kun je ook de live-koersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven.

Reageer op artikel:
Bitcoin woordenboek: op deze manieren investeer je in Bitcoin
Sluiten