Noah Korevaar
Noah Korevaar | LinkedIn Tech 10 jul 2018

Bitcoin zakt: cryptomarkt levert meer dan 22 miljard dollar in

En toen kwam de klap alsnog: de cryptomarkt is de afgelopen 24 uur met twintig miljard dollar in waarde gedaald. Bitcoin nam het voortouw en zakte naar een koerswaarde van 6400 dollar. Is het momentum dan toch in rook opgegaan?

Bitcoin levert waarde in, rest cryptomarkt volgt

De cryptomarkt is van 274 miljard dollar naar 252 miljard dollar gezakt, een daling van maar liefst zeven procent. Ook hier zien we opnieuw hoe sterk altcoins beïnvloedt worden door de koers van Bitcoin.

Nadat Bitcoin namelijk van 6700 dollar naar 6400 dollar zakte, zagen we in de rest van de markt ook nog intensere dalingen. Een versterkt effect dus, waarover je hier meer kunt lezen.

Ethereum (ETH) kreeg een van de grootste klappen. De op een na grootste cryptocurrency leverde meer dan tien procent in, met als resultaat een waarde van 430 dollar. Ook hier gold: kleine munten werden meegetrokken, vooral projecten die op het netwerk van Ethereum berusten.

Bitcoin

Dat is nog een logisch verband, ook in het opzicht van doeleinden en praktische toepassingen. Dat geldt echter lang niet altijd voor de digitale munten die meegetrokken worden door Bitcoin.

Rooskleurig vooruitzicht

Is het dan alsnog tijd voor paniek? Verre van, zover je dat kunt inschatten. De algemene consensus tussen experts en analisten is dat Bitcoin binnenkort nogmaals onder de 6000 dollar gaat duiken, om vervolgens de 20.000 dollar te passeren. Nog voor het einde van 2018.

Een prima vooruitzicht dus, al is het op de korte termijn naar verwachting wel een kwestie van doorbijten. Na de pittige eerste helft van dit jaar valt dat nog wel te behappen, zou je zeggen. Crypto is altijd al een game van de lange termijn geweest.

Schrijf je in voor de WANT nieuwsbrief?

En ontvang de tofste tech, gadgets en deals in je mail!
[revue_subscribe]

Doordat we zo bovenop de dagelijkse bewegingen zitten, lijkt alles heel heftig. Zeker in vergelijking met andere markten gaat het echter nog bijzonder goed met de cryptomarkt. Pak de prijs van Bitcoin van een jaar geleden, en je ziet nog steeds een explosieve stijging. Misschien is dat dan ook de wijze raad in deze: neem een stap terug, en bekijk het grote plaatje.

Deze week zakte het volume van Bitcoin terug naar 3.9 miljard dollar, terwijl het volume van Tether steeg van 1.6 miljard naar 3 miljard dollar.

Over het algemeen wijst een piek in de koerswaarde van Tether (USDT) op een hoge mate van volatiliteit in de markt. En, wat zorgwekkender is: de beweging van investeerders van cryptocurrencies naar fiat valuta, uit angst voor verdere dalingen op de korte termijn.

Als de prijs van Bitcoin niet binnen 24 uur terug klimt naar de 6700 dollar, dan is de beweging naar een prijspunt onder de 6000 dollar zeer, zeer waarschijnlijk. Populaire vrij onbekende altcoins zoals Aion, ICON 0x en Aelf zijn de afgelopen 24 uur al ontzettend in het rood geschoten.

 

Factoren zoals eventueel slecht nieuws kunnen de daling gaan versnellen. Een verdere klap lijkt echter sowieso onvermijdelijk, al is er nog steeds de troost dat de toekomst er uiteindelijk weer zeer rooskleurig uitziet. Niemand weet echter exact hoe die toekomst eruit ziet.

?Lees ook: Google medeoprichter en miljardair is fervent Ethereum miner

Reageer op artikel:
Bitcoin zakt: cryptomarkt levert meer dan 22 miljard dollar in
Sluiten