Robert Kroes
Robert Kroes Tech 19 mei 2019

Bitcoins en Altcoins weer bullish. Wat kunnen we komende week verwachten?

Toen we afgelopen vrijdag wakker werden en zagen dat de Bitcoin en andere cryptomunten een Aziatische flash crash had meegemaakt hield de markt de adem in. Na een dag zijwaarts handelen was het vannacht spannend. Wat zou de Aziatische markt doen en hoe zouden de Europese weekendhandelaren daarop reageren? Inmiddels zien we dat de bull-rally weer is opgepakt en de Bitcoin razendsnel op haar oude niveau staat. We bekijken de ontwikkelingen en blikken alvast vooruit naar de belangrijkste ontwikkelingen voor komende week.

Hoe verloopt het weekend voor de Bitcoin?

Tot nu toe kunnen we van een positief weekend spreken. Vrijdag werd de flash crash van de Bitcoin en andere cryptomunten snel gedempt en de koersen stabiliseerden. Dat hield gisteren ook aan. Vannacht waren de Aziatische beurzen weer positief en zagen we een grote kapitaaltoename. In onderstaande grafiek van Tradingview zien we de marktkapitalisatie in de afgelopen 24 uur.

Marktkapitalisatie Bitcoin 19-5

We zien duidelijk dat de marktkapitalisatie vanaf 02.00 uur vannacht snel toeneemt.

Wat betekent dit voor de Bitcoin en Altcoins

We zien dat de Bitcoin en Altcoins weer sterk terugkomen na de flash crash van vorige week. De koersen stijgen en dubbele cijfers zijn geen uitzonderingen. De Bitcoin is zelfs weer terug op het euforische niveau van vorige week, rond $ 8.000,-.

Dit zijn de live koersen van de Bitcoin en top 10 Altcoins zoals we die om 14.30 uur vastlegden.

Livekoersen-bitcoin-cryptomunten-19-mei-14.30-uur
De live koersen van Bitcoin en top 10 cryptomunten van 19 mei om 14.30 uur. TradeinCrypto.com

Wat verwachten we volgende week voor Bitcoin en de cryptomunten?

Zoals het er nu naar uitziet kan dinsdag 21 mei een belangrijke dag gaan worden voor de cryptomarkt. Op die dag houdt de Amerikaanse toezichthouder SEC namelijk een evenement waarin zij de toekomst over regelgeving ten aanzien van cryptomunten bespreekt. De keynote speech wordt gehouden door Hester Pierce, een voorvechtster van de crypto-industrie. Pikant is dat dezelfde dag de deadline verloopt om een beslissing te nemen over de EFT-aanvraag van Van Eck (die zij eerder in februari van dit jaar introkken). Opvallend is dat op deze dag ook de deadline zou zijn voor een andere EFT. Deze is eerder deze week door de SEC uitgesteld omdat zij eerst een marktconsultatie wil doen. Normaal maakt de SEC beslissingen voor voorstellen op dezelfde deadline op hetzelfde moment. Het feit dat dit nu niet gebeurd is doet, in combinatie met de bijzonderheden van het komende event, de hoop stijgen dat ‘mother crypto’ Pierce haar opening begint met de bekendmaking dat er een vergunning komt. Uiteraard is dit puur speculatie en is uitstel en zelfs een afwijzing ook nog steeds mogelijk.

Zien we de komende week de lang verwachte Ripple (XRP) uitbraak?

Analisten speculeren al een tijd op een komende bull-uitbraak voor de Bitcoin. In de onderstaande grafiek zien we dat het koersverloop van de Ripple (XRP) sterke gelijkenis vertoont met het koersverloop in aanloop naar de de bull-run van 2017. Als deze ontwikkeling klopt begint de uitbraak binnen enkele dagen.

Vergelijking koers Ripple XRP

In zijn tweet legt analist CryptoManiac 101 zijn analyse verder uit. Zouden we de Bull-run van de Ripple (XRP) komende week meemaken?

Zien we het faillissement van cryptobeurs HitBTC?

De in Hong Kong gevestigde beurs HitBTC ligt onder vuur. Er zijn problemen met klanten die hun tegoeden in cryptomunten niet kunnen opnemen. Ook worden zij gedwongen om aan onmogelijke eisen ten aanzien van persoonlijke eisen te voldoen. Daarnaast zien analisten dat de beurs nog maar 350 Bitcoin (BTC) op hun belangrijkste wallet heeft staan. Dit is voor een beurs uiteraard niet heel veel. Belangrijke influencers vragen zich dan ook af of er problemen zijn, maar HitBTC reageert niet. Gaat deze cryptobeurs de komende week onderuit?

Zoals je ziet wordt het weer een spannende cryptoweek, waarin het zeker de moeite loont om de live koersen en het laatste nieuws in de gaten te houden.

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen van de Bitcoin?

Je kunt de ontwikkelingen zelf dagelijks volgen met onze WANT crypto-analyse. Deze kun je op de website bekijken, maar je kunt je ook eenmalig registreren om de crypto-analyse elke dag gratis in jouw mailbox te ontvangen. Uiteraard kun je ook de live-koersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven.

Reageer op artikel:
Bitcoins en Altcoins weer bullish. Wat kunnen we komende week verwachten?
Sluiten