Noah Korevaar
Noah Korevaar Tech 29 dec 2017
Leestijd: 2 minuten

Je kunt gratis Bitcoins minen met je smartphone: is het de moeite waard?

2017 was het jaar van de cryptocoins. Naast Bitcoin wisten ook andere coins een explosieve groei te bewerkstelligen. Opeens waren de digitale munten mainstream. Iedereen is aan het investeren, met alle gevolgen van dien. Is het een bubbel? Hier geven we je het antwoord. In dit artikel beantwoorden we een andere vraag: is het minen van Bitcoins met je smartphone de moeite waard?

Gratis Bitcoins minen met je smartphone

Helaas zijn er ook veel partijen die misbruik van de hype willen maken. In dit artikel stippen we een voorbeeld aan dat je vaak voorbij ziet komen in de App Store en Play Store: Bitcoins minen. Miners zijn een belangrijk onderdeel van de digitale munt. Door ingewikkelde berekeningen uit te voeren, worden transacties uitgevoerd en nieuwe Bitcoins aangemaakt.

Er zijn complete datacenters, waarin tientallen videokaarten dag en nacht aan het zwoegen zijn. Maar ja, onze smartphones zijn tegenwoordig ook harrtstikke krachtig. Sterker nog, Apple’s A11 Bionic chip is krachtiger dan die van sommige MacBooks. Indrukwekkend. Dat is de chip die je in de iPhone X en iPhone 8 terug vindt.

Bitcoin Cash

De App Store en Play Store worden dan ook overspoeld met mining-apps. Apps die allemaal een ding beloven: ze voeren met behulp van je hardware de wiskundige berekeningen uit, en jij krijgt de resulterende Bitcoins. Ondertussen wordt je beladen met reclame en spam. In de meeste gevallen zijn het gewoon scams, die je absoluut moet vermijden.

MobileMiner: teleurstellende uitzondering

Zijn er ook uitzonderingen? Jazeker. Neem bijvoorbeeld MobileMiner, een app voor iOS. Daarmee kun je echt Bitcoins minen. Er zijn echter twee redenen waarom de app geen aanrader is. Ten eerste is het allemaal te ingewikkeld: je moet allerlei code downloaden van GitHub, je moet een Apple ontwikkelaars-account hebben en je kunt enkel bepaalde types wallets gebruiken voor je coins.

Mobileminer app

Ach, als je er rijk van kunt worden, waarom ook niet? Omdat je er niet rijk van gaat worden. Sterker nog, als je het al werkende krijgt, dan zul je teleurgesteld worden door het eindresultaat. Het minen van Bitcoin met dit soort apps levert je 11,20 euro per maand op. Per maand! Dan is je iPhone X of iPhone 8 dus dag en nacht aan het zwoegen, waarbij je accu binnen enkele uren leeg zal geraken.

En dan hebben we het dus over de meest krachtige smartphones van dit moment. Andere toestellen leveren dus nog minder op. Gratis geld? Allerminst. Je komt er sneller door soms een koffie minder te drinken, of je lunch zelf mee te nemen in plaats van buiten de deur te eten. Koop van dat geld vervolgens een stukje Bitcoin. Of natuurlijk een andere cryptocoin. In ons dossier zetten we de meest veelbelovende coins voor je op een rijtje.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Je kunt gratis Bitcoins minen met je smartphone: is het de moeite waard?
Sluiten