Wat je dus niet met je Bitcoins moet doen

De waarde van de Bitcoin gaat door het dak. Terwijl de digitale munt gisteren nog 10.000 dollar waard was overstijgt de Bitcoin vandaag alweer de 11.000 dollar. In het bezit van deze waardevolle valuta? Ga er dan anders mee om dan de dude uit dit voorbeeld.

Pizza voor Bitcoins

Op 22 mei 2010 was developer Laszlo Hanyecz nog hard aan het werk en begon honger te krijgen. Hij vroeg op een Bitcoinforum of iemand pizza’s voor hem wilde halen zodat hij dit niet zelf hoefde te doen. Het moesten 2 grote pizza’s zijn zodat hij voor de volgende dag nog wat left overs zou hebben. Hanyecz zou hem voor de bezorgdienst niet met geld betalen, maar met 10.000 Bitcoins. Yes, je leest het goed: 10.000 Bitcoins. Het leek hem namelijk wel een cool idee om pizza’s met Bitcoins te halen zonder zich af te vragen wat de potentie van de valuta was.

Bitcoins

In 2010 waren de 10.000 coins zo’n 40 dollar waard. De guy ging ermee akkoord en haalde 2 grote pizza’s. Niet eens fancy belegen. Met uien, champignons, kaas en pepperoni. Je kent deze pizza’s wel. Lekker, maar nothing special. De pizza’s kostten de persoon zo’n 25 dollar dus maakte op dat moment ook nog winst. En nu al helemaal! Wij weten niet of de bezorger nog in het bezit is van de Bitcoins, maar die zijn nu zo’n 110 miljoen dollar waard. Zeg maar!

Deze Bitcointransactie voor Pizza’s wordt overigens wel als ‘s werelds eerste officiële Bitcointransactie gezien. Dat dan weer wel.

Investeren in cryptocoins doe je geheel op eigen risico, WANT.nl is op geen enkele manier verantwoordelijk voor mogelijke resulterende financiële schade. Meer veelbelovende coins en tips vind je in ons cryptocoins dossier.

Reageer op artikel:
Wat je dus niet met je Bitcoins moet doen
Sluiten