Jelle van Es
Jelle van Es Tech 29 jun 2018

Bitebuddy is de Skyscanner van de maaltijdbezorgers

Als je op reis wilt gaan, dan is SKyscanner een superhandige tool om te kijken welke vluchten je zoal kunt nemen en welke er het goedkoopste zijn. Als je vervolgens een hotel los wilt boeken, dan is daar een website voor dat begint met een T, maar waarvan ik de rest niet kan uitspreken, omdat ik dood wordt gegooid met hun reclames. En als je een maaltijd wilt bestellen, dan kun je op Bitebuddy de maaltijdprijzen vergelijken. Om op die manier de goedkoopste bak Kapsalon in je mik te gooien.

Bitebuddy vergelijkt maaltijdprijzen met elkaar

Het idee achter de website is simpel. Je vult je adresgegevens in en vervolgens zie je wat je zoal kunt bestellen. Daarbij worden de prijzen van services van Deliveroo, Hungry en THuisbezorgd opgehaald en met elkaar vergeleken.

De ene partij kan namelijk net wat hogere bezorgkosten rekenen, terwijl de andere juist weer een bepaalde kortingsactie hebt. Wanneer er dan meer services zijn die een bepaalde afhaalservice aanbieden, dan kun je op die manier dus de voordeligste keuze maken. Of die korting gebruiken om een extra bakje knoflooksaus te halen. Want die zijn eigenlijk altijd te klein.

Uiteraard is dit alleen handig voor bewoners van de randstad. Daar buiten mag je al blij zijn als je via Thuisbezorgd al wat aanbod hebt en heb je van de andere opties waarschijnlijk nog nooit gehoord.

Bitebuddy

De grote vraag is natuurlijk in hoeverre dit echt gebruikt gaat worden. Waar je bij vliegtuigticket vergelijkers soms tientallen euro’s kan besparen door ergens anders te boeken, daar is de marge binnen een bestelling van pak hem beet twintig euro natuurlijk een stuk minder groot.

Dat gezegd hebbende zijn de makers achter de website al bezig met toekomstplannen, waarbij ze willen gaan werken aan eigen kortingsacties. Ook is het de bedoeling dat andere maaltijdbezorgers aan het bedrijf worden gekoppeld. Duurt het bezorgen je alsnog te lang? Dan kun je met de Inferno binnen twee minuten een perfecte steak serveren.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Bitebuddy is de Skyscanner van de maaltijdbezorgers
Sluiten