Ilona Braam
Ilona Braam Smartphones 21 feb 2019

Met de Galaxy S10 kun je eindelijk je Bixby knop voor iets anders gebruiken

Vanaf de lancering van de Samsung Galaxy S8 is de zogenaamde Bixby knop voor veel gebruikers een doorn in het oog. De knop wordt namelijk vaak per ongeluk ingedrukt tijdens het regelen van het volume en doorgaans willen gebruikers überhaupt niks met de virtuele assistent te maken hebben. Voor velen is het dan ook een nutteloze knop, maar daar komt met de Samsung Galaxy S10 verandering in. Met het nieuwe vlaggenschip kun je de knop namelijk ook ergens anders voor gebruiken dan het oproepen van Bixby.

Bixby knop hacken

Niet dat gebruikers niet al eerder hadden bedacht dat ze de Bixby knop voor andere taken zouden kunnen gebruiken, zoals het openen van favoriete apps. Het is mensen ook gelukt om de knop een nieuwe functie te geven, maar al gauw stak Samsung er weer een stokje voor. Het lijkt er nu op dat het bedrijf eindelijk heeft begrepen dat Bixby niet al te geliefd is en dat je gebruikers moet geven wat ze willen.

Samsung Galaxy S10 Bixby

Enkele of dubbele druk op de knop

De Galaxy S10 komt met Samsung’s One UI interface en daar zit in verwerkt dat je ook met de Bixby knop aan de slag kunt. Het wordt namelijk mogelijk om de knop te gebruiken om je favoriete app te openen. Dat kan door een enkele of dubbele druk op de knop. Uiteraard is er nog steeds ingeprogrammeerd dat de knop ook voor Bixby wordt gebruikt en als je er lang op drukt verschijnt Bixby Voice om mee te babbelen. Mocht je geen andere app koppelen aan de knop, zorgt een enkele tap ervoor dat je de Bixby feed te zien krijgt.

Bixby

Ook voor Galaxy S9 en S8?

Nochtans zal het waarschijnlijk nog steeds gebeuren dat je per ongeluk op de knop drukt, dus zorg ervoor dat je een app koppelt die je vaak wilt zien verschijnen. Op het moment is de feature nog niet beschikbaar voor Galaxy S9 toestellen met One UI. De kans is echter groot dat daar met een update verandering in komt en mogelijk krijgen ook Galaxy S8 gebruikers de verlossende feature.

Mocht dat echter niet zo zijn, dan zou je voor de Galaxy S10 moeten gaan als je de knop ergens anders voor wilt gebruiken. Het toestel is gisteren onthuld tijdens Samsung’s Unpacked evenement en is vanaf 8 maart beschikbaar. En uiteraard is de smartphone uitgerust met allerlei nieuwe features, waaronder Wireless PowerShare en intelligente wifi.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

PhoneArena

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Met de Galaxy S10 kun je eindelijk je Bixby knop voor iets anders gebruiken
Sluiten