Ilona Braam
Ilona Braam | LinkedIn Home 08/09/2017

‘Bixby speaker is een stuk slimmer dan Amazon’s Alexa en Google Assistant’

Om de zoveel tijd horen we weer iets over een nieuwe slimme speaker en er zijn al een tijdje geruchten over de Bixby speaker van Samsung. Wat hij precies allemaal kan weten we nog niet, maar dat hij eraan komt is wel een paar weken geleden bevestigd door Samsung. Via een bericht in The Korea Herald weten we nu ook dat Samsung de Bixby speaker gaat maken in samenwerking met het bedrijf Harman en dat de Harman CEO behoorlijk hoge verwachtingen heeft voor de slimme speaker.

Eerste gezamenlijke project Samsung en Harman

Samsung kocht Harman International eerder dit jaar in maart op voor een behoorlijke 8 miljard dollar. Het blijkt een goede investering, want Harman wordt al meteen ingezet om te helpen met de Bixby speaker. Harman CEO Dinesh Paliwal zou tijdens IFA 2017 een meeting hebben gehad met Samsung‘s president om de aankomende speaker te bespreken. Dit wordt het eerste gezamenlijke project van de twee bedrijven en Paliwal geeft aan dat er al veel gezamenlijke research en ontwikkeling is gedaan.

Bixby speaker

Bixby speaker heeft betere AI dan Echo en Google Home

Paliwal lijkt verder veel te verwachten van de speaker en gaat zelfs zo ver om te zeggen dat deze een beter AI platform zal hebben dan zijn concurrenten, waaronder ook Amazon’s Alexa en Google Assistant. Helaas deelde hij geen specifieke informatie, maar ging wel verder met vertellen dat Samsung en Harman een heel nieuw ecosysteem zouden gaan lanceren. Hierbij zouden ze komen met een platform, waarbij alle apparaten en smarthome apparaten met elkaar verbonden zullen zijn.

Samsung's Bixby

Gaat Bixby het redden?

Als we het zo horen heeft Samsung nog behoorlijk wat werk te verrichten. De laatste berichten over Bixby waren niet al te positief, aangezien het nog steeds niet gelukt was om Bixby Voice helemaal gebruiksklaar te krijgen. In de tussentijd komt Google binnenkort met een tweede Home speaker en zien we de HomePod in december verschijnen. Om het te maken zal Bixby inderdaad veel beter moeten zijn dat wat de rest van de speakers te bieden hebben.

Reageer op artikel:
‘Bixby speaker is een stuk slimmer dan Amazon’s Alexa en Google Assistant’
Sluiten