Ilona Braam
Ilona Braam | LinkedIn Gadgets 27 september 2018

Zo kom je eindelijk van Bixby af (ook soort van op je Galaxy Note 9)

Sinds de introductie van de Bixby knop op de Samsung Galaxy S8 proberen gebruikers er eigenlijk al van af te komen.  Voornamelijk de plaatsing van de knop is erg frustrerend, maar sommige mensen willen überhaupt niks te maken hebben met Bixby. Als je eigenlijk ook niet zoveel hebt met de slimme assistent en hem vooral niet telkens per ongeluk wilt oproepen, hebben we goed nieuws. Met de volgende stappen kun je de assistent voor eens en altijd de mond snoeren.

Weg met Bixby Voice

Het Bixby systeem bestaat als het ware uit twee onderdelen. Als eerste heb je Bixby Voice, waar je tegen kunt babbelen. Deze activeer je door de Bixby knop lang ingedrukt te houden. Om Bixby Voice te deactiveren, moet je eerst naar Bixby Home gaan. Dat is het overzicht dat je krijgt wanneer je de Bixby knop kort indrukt of op je home scherm naar rechts swipet. Als je bij Bixby Home bent, kies je voor het stippen menu rechts boven en ga je vervolgens naar de settings.  In de settings zie je als het goed is een kopje “Voice” met daaronder de optie om Bixby Voice uit te schakelen. Overigens moet je wel ingelogd zijn in je Samsung account om dit te doen.

Bixby knop

Bixby knop uitschakelen

De volgende stap is het uitschakelen van de Bixby Knop zelf. Omdat hij vlak onder de volumeknoppen is geplaatst krijgen veel gebruikers ongevraagd met Bixby te maken wanneer ze het geluid van hun muziek bijvoorbeeld willen aanpassen. Ook is de knop bijna recht tegenover de power knop, wat er weer voor zorgt gebruikers soms ook weer Bixby oproepen als ze de power knop gebruiken om aan de slag te gaan met de camera. Om de knop uit te schakelen, ga je weer naar Bixby Home. Daar kies je voor het tandwiel rechtsboven, waar je vervolgens de knop kunt deactiveren.

Bixby uitschakelen

Helemaal geen Bixby Home

Na heb je dus geen last meer van Bixby Home of Voice die per ongeluk opgeroepen worden, maar je kunt nog wel naar Bixby Home gaan door op je home scherm naar rechts te swipen. Als je ook helemaal geen zin hebt in het Home overzicht, is ook daar wat aan te doen. Hiervoor druk je lang op het home scherm op een lege plek. Hierop krijg je een overzicht van je schermen met daaronder een menu. Swipe naar rechts om bij het Bixby Home scherm te komen en rechtsboven is er een knopje om het scherm uit te schakelen.

Bixby knop

Samsung Galaxy Note 9

Niet al te lang geleden werd Samsung’s Galaxy Note 9 gelanceerd met Bixby 2.0 en daar is het hele Bixby verhaal net wat anders. Het toestel werd gelanceerd in augustus en sinds 19 september is het eindelijk ook mogelijk om iets aan de Bixby knop te doen. Hiervoor heb je wel Bixby versie 2.0.36.14 of later nodig. Helaas kun je de knop niet helemaal uitschakelen zoals bij de oude versie van de slimme assistent, maar kun je er wel voor zorgen dat je minder vaak per ongeluk ongewenst iets oproept. Ga hiervoor op je Note 9 naar het Bixby scherm door op de knop de drukken. Kies vervolgens voor het menu met de drie stippen en ga voor de settings. Daar kun je “Bixby key”  vinden en instellen dat je de diabolische knop twee keer moet indrukken voordat Bixby eraan komt zetten.

Over de Samsung Galaxy Note 9 gesproken. Helaas voor Samsung werden we onlangs weer herinnerd aan het fiasco met de Galaxy Note 7, terwijl het juist langzaam maar zeker begon te vervagen. Er zou namelijk in de nacht van 3 september een Galaxy Note 9 in de fik zijn gevlogen.

Androidcentral

Reageer op artikel:
Zo kom je eindelijk van Bixby af (ook soort van op je Galaxy Note 9)
Sluiten