Noah Korevaar
Noah Korevaar Tech 21 jan 2019

Black Earth Rising: Netflix Original is het ultieme bingemateriaal

Ben je op zoek naar je volgende Netflix binge? Dan hebben we een mooie kandidaat voor je: Black Earth Rising. Deze intense miniserie gaat over Kate Ashby, een vrouw die een genocide overleefde, maar nog steeds worstelt met de nasleep.

Netflix Original Black Earth Rising

Black Earth Rising wordt beschreven als een zeer persoonlijke ontdekkingsreis die de miniserie van Londen naar Parijs en Rwanda brengt. Ashby, gespeeld door de getalenteerde Michaela Coel, wil koste wat kost haar verborgen verleden boven water krijgen.

Bovenal is de Netflix Original vooral een thriller. De streamingdienst beschrijft het project als een “moderne thriller die de reis van Kate Ashby volgt, een wees uit Rwanda die na de genocide alleen achterblijft. Ze wordt opgevoed door een adoptiemoeder in Londen en probeert de waarheid achter haar verleden te ontdekken. Ze wordt geholpen door een advocaat genaamd Michael Ennis, gespeeld door John Goodman. De serie verkent de relatie van het Westen met Afrika, temidden de vervolging van oorlogsmisdaden.”

Aan het betrokken talent en de cast zal het in ieder geval niet liggen. De serie is geschreven en geregisseerd door Hugo Blick (The Honourable Woman, The Shadow Line). De cast bestaat onder anderen uit Michaela Coel (Chewing Gum), John Goodman (The Conners), Harriet Walter (Patrick Melrose), Tamara Tunie (Law & Order: Special Victims Unit) en Noma Dumezweni (Electric Dreams).

Het complete eerste (en enige) seizoen van Black Earth Rising staat vanaf 25 januari op Netflix.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Black Earth Rising: Netflix Original is het ultieme bingemateriaal
Sluiten