Jeroen Kraak
Jeroen Kraak Black Friday 27 nov 2020

Black Friday: 3 OLED/QLED tv’s onder de 1.250 euro

Het is Black Friday en dat betekent hoge kortingen op allerlei producten. Het is dan ook ideaal om een OLED/QLED tv te kopen, maar welke?

Een van de meest traditionele aankopen tijdens Black Friday is wel de televisie. Vaak worden tv’s in het voorjaar uitgegeven waarna ze gedurende het jaar goedkoper worden. Het toppunt van de lage prijs ligt vaak rond Black Friday.

De juiste OLED TV

Toch is het lastig om een goede tv te kiezen. Ze zijn er in allerlei prijsklassen met zoveel opties, dat je niet meer weet wat er precies bij je past. Wij zetten er een aantal op een rij met een maximum van 1.250 euro zodat je bij de instapmodellen van de Oled-televisies terecht komt. Oled geeft kleuren nog beter weer doordat zwart ook echt zwart is. Pixels kun namelijk helemaal uitgeschakeld worden waardoor je een natuurlijk tint krijgt en juist niet een lichte gloed.

LG OLED
De LG OLED55BX6LB (Afbeelding: LG)

LG OLED55BX6LB – 4K OLED TV

We beginnen met een van de goedkoopste OLED-modellen van het moment. LG is een van de beste televisiemakers ter wereld. Het Koreaanse bedrijf maakt dan ook prachtige toestellen. Een van de goedkoopste OLED-modellen is deze televisie. Het heeft een echt heel dun scherm. Het geluid is ook erg in orde doordat het Dolby Atmos en Dolby Vision HDR beschikt.

De televisie heeft daarnaast HDMI 2.1 en 120 HZ verversingsnelheid waardoor de hoge framerates van de nieuwe PlayStation 5 en Xbox Series X mogelijk zijn. Het is dus de ideale goedkopere optie voor gamers. De goedkoopste van niet iets meer dan 1000 euro vind je hier.

LG OLED
De LG OLED55E9PLA. (Afbeelding: LG)

LG OLED55E9PLA – 4K OLED TV

Als je net een stapje duurder wil met een LG kom je op dit model uit. Voor die 200 euro krijg je net wat meer. Wat als eerste opvalt, is natuurlijk het design van de televisie. Het is echt een plaatje en kan in tegenstelling tot het vorige model tegen de muur worden gemonteerd. Het heeft dan ook een echt minimalistisch uiterlijk.

Het beeld is net een beetje beter dan de vorige. Het heeft 4K Cinema HDR waardoor je prachtige beelden hebt. Met Dolby Vision en Dolby Atmos voel je jezelf net in de bioscoop. Deze televisie kost net geen 1250 euro.

Samsung QLED
De Samsung QE55LS03T (Afbeelding: Samsung)

Samsung QE55LS03T – 4K QLED TV

Samsung werkt niet met OLED, zij gebruiken QLED. Het is net iets anders, maar geeft wel fantastisch beeld. Dit model is ook echt een plaatje en je kunt hem dan ook prima aan de muur hangen. Het is als het ware een schilderij dat tot leven komt. Het is dus een ideaal model dat totaal niet opvalt als je ‘m uit hebt staan en kunt zelfs de randen veranderen als lijst. Qua uiterlijk is het de mooiste van dit lijstje.

Zelf wil je natuurlijk ook goed beeld. Het heeft Quantom dom en Quantum HDR wat zorgt voor prachtige kleuren en helder en licht beeld. Deze televisie is nu beschikbaar voor nog geen 1150 euro.

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Black Friday: 3 OLED/QLED tv’s onder de 1.250 euro
Sluiten