Jelle van Es
Jelle van Es Black Friday 25 nov 2020

Black Friday brengt dikke korting op LEGO-sets, handig voor Sinterklaas

Black Friday valt dit jaar voor Nederlanders erg goed uit. Vorig jaar was het allemaal net wat later, waardoor het lastig te combineren was met Sinterklaas. Maar nu het iets eerder is, kun je mooi je 5 december-aankopen. Vandaag is er bijvoorbeeld LEGO in de aanbieding.

En bij de LEGO-aanbiedingen rondom Black Friday is er eigenlijk voor ieder wat wils. Voor de kinderen zijn er heerlijke leuke en kleinere sets beschikbaar, terwijl je als volwassene wellicht iets meer hebt met LEGO Technic. Dat kan je natuurlijk ook buiten Sinterklaas om scoren. We zetten de mooiste sets op een rij.

LEGO Harry Potter Kasteel Zweinstein – 71043 Black Friday-deal

Wanneer je een groot fan bent van grote sets en een voorliefde hebt voor Harrpy Potter, dan is dit de set voor jou. LEGO Harry Potter Kasteel Zweinstein – 71043 is namelijk een set die dagen duurt voordat je het in elkaar hebt gezet. Het bekende kasteel uit de films is nagemaakt en bestaat uit meer dan 6.000 stukjes. Daarbij zijn er verschillende kamers, torens en klaslokalen nagemaakt en zijn er 27 microfiguren, waaronder Harry, Hermelien en Ron. Het is echt een flinke unit, maar met een Black Friday-korting van zo’n 150 euro is dit het moment om je slag te slaan.

Scoor hem hier

LEGO Harry Potter Kasteel Zweinstein - 71043 Black Friday-deal
LEGO Harry Potter Kasteel Zweinstein – 71043
(Afbeelding: LEGO)

LEGO Creator Dinosaurus – 31058

Liever op zoek naar iets kleiners wat meer geschikt is voor Sinterklaas? Dan is deze set wellicht iets meer voor jou. Voor net iets meer dan een tientje is dit een mooi cadeau. Uit de set kun je drie verschillende soorten dino’s bouwen, waardoor het de moeite waard is om het uit elkaar te halen en iets anders neer te zetten. Voor deze prijs is het zelfs nog leuk om het in een schoen te stoppen. Of meer de schoen op de doos te zetten.

Scoor hem hier

LEGO Creator Dinosaurus - 31058 Sinterklaas
LEGO Creator Dinosaurus – 31058
(Afbeelding: LEGO)

LEGO Creator Expert Ford Mustang – 10265

Deze set is weer meer een Black Friday-aanbieding voor je zelf. Met de LEGO Creator Expert Ford Mustang – 10265 heb je de mogelijkheid om de klassieke auto van LEGO te maken. Het model is ontwikkeld in samenwerking met Ford en geeft je de mogelijkheid om een aantal extra’s aan je auto te hangen. Denk daarbij aan een supercharger, een ‘ducktail’ spoiler achter, vette uitlaten, een ‘chin’ spoiler voor en een nitro-tank. Zo kun je dus je eigen LEGO-wagen gaan pimpen, hoe cool is dat.

Scoor hem hier

LEGO Creator Expert Ford Mustang - 10265
LEGO Creator Expert Ford Mustang – 10265
(Afbeelding: LEGO)

LEGO City Treinen Passagierstrein – 60197

Een aantal van deze sets die ik in dit lijstje meeneem, zijn van de categorie ‘die heb ik zelf ook’. Dat geldt voor LEGO City Treinen Passagierstrein – 60197, die ik vorig jaar met Sinterklaas cadeau heb gedaan aan mijn jongste zoon. Toen was hij al met korting te koop, maar betaalde ik er iets meer dan 100 euro voor. Maar in deze Black Friday-actie zit hij net boven de 75 euro, wat een korting is van meer dan 40 procent. Het is een set waarbij je je eigen trein bouwt. Deze werkt op batterijen en kan zo op afstand bestuurt worden. Perfect in combinatie met een aantal andere LEGO City-sets voor een compleet plaatje.

Scoor hem hier

LEGO City Treinen Passagierstrein - 60197
LEGO City Treinen Passagierstrein – 60197
(Afbeelding: LEGO)

LEGO Technic Land Rover Defender – 42110

Dan iets in de categorie LEGO Technic, die je zowel voor Sinterklaas kunt geven als dat je hem met Black Friday jezelf cadeau doet. Deze set bestaat uit meer dan 2.500 onderdelen, waardoor het er één is die je een tijd zoet houdt. Qua techniek is de set zeer interessant. Zo bestaat de set uit een sequentiële 4-versnellingsbak, vierwielaandrijving met 3 differentiëlen, onafhankelijke wielophanging op beide assen, een gedetailleerde 6-cilindermotor en een werkende lier. De cabine is voorzien van een gedetailleerd dashboard, een werkend stuur en zitplaatsen achterin die naar voren kunnen worden geklapt om de sequentiële 4-versnellingsbak te onthullen. Een eyecatcher voor het moment dat we weer naar kantoor kunnen en je hem daar uitstalt.

Scoor hem hier

LEGO Technic Land Rover Defender - 42110
LEGO Technic Land Rover Defender – 42110
(Afbeelding: LEGO)

Andere aanraders

Dit zijn een paar sets die je nu dus met dikke kortingen kunt scoren. Ideale Black Friday-deals, maar ook fijne cadeaus voor Sinterklaas. Het is slechts een greep uit de aanbiedingen. Hieronder vind je nog een paar dikke aanraders.

LEGO City Treinen Vrachttrein – 60198
LEGO City Politiebureau – 60246
LEGO Technic Volvo 6×6 Truck met Kieptrailer – 42114
LEGO Technic Bugatti Chiron – 42083

LEGO Technic Bugatti Chiron - 42083
LEGO Technic Bugatti Chiron – 42083
(Afbeelding: LEGO)

LEGO City Brandweerkazerne in de Stad – 60216
LEGO Architecture Londen – 21034
LEGO Ideas Piraten van Barracuda Baai – 21322
LEGO Jurassic World Confrontatie met Baryonyx: de Schattenjacht – 75935

LEGO Jurassic World Confrontatie met Baryonyx: de Schattenjacht - 75935 Sinterklaas Black Friday
LEGO Jurassic World Confrontatie met Baryonyx: de Schattenjacht – 75935
(Afbeelding: LEGO)

Dit zijn dus een paar absolute tips. Wil je meer lezen over Black Friday? Bezoek dan hier onze overzichtspagina.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Black Friday brengt dikke korting op LEGO-sets, handig voor Sinterklaas
Sluiten