Sam Dille
Sam Dille Apps 22 nov 2020
Leestijd: 4 minuten

Black Friday stress? Met deze 8 tips heb jij straks alle koopjes te pakken

Black Friday staat alweer voor de deur. De dag waar we allemaal heel het internet afstruinen naar de hoogste kortingen en leukste koopjes. Maar hoe zorg je er nou voor dat je als eerste de beste aanbiedingen vindt en niet eindigt met lege handen? Wij helpen je natuurlijk. Met deze acht tips is Black Friday voor jou kinderspel!

Black Friday is de dag waarop heel de wereld haar kerstinkopen doet. Webshops en fysieke winkels komen op deze dag met speciale kortingen die vaak maar 24 uur geldig zijn. Dit zorgt voor een hoge opkomst. Winkelstraten staan vol en webshops liggen uit de lucht. Met deze acht tips heb jij daar geen last van en vindt je makkelijk waar je naar op zoek bent.

Black Friday wordt jouw dag met deze acht Black Friday tips!

1. Doe vooraf research

Het eerste wat veel mensen doen als ze aan Black Friday shoppen beginnen, is gelijk zoeken naar de meest voordelige kortingen en dan pas kijken naar wat voor product het nou eigenlijk is. In 2016 las 18 procent van de black Friday-shoppers niet eens de reviews. Dit moet je vooral wel doen. Een leuk koopje is natuurlijk heel vaak te mooi om waard te zijn. Bedenk daarom nog voordat je begint met shoppen waar je eigenlijk naar op zoek bent, lees reviews en bekijk dan pas waar je het product het beste kan kopen. Met deze tip voorkom je dat je straks een kat in de zak gekocht hebt.

Research doen
Door goed research te doen kan jij op Black Friday snel jouw verlanglijstje afwerken. (Afbeelding: Unsplash / Campaign Creators)

2.Pas op voor ‘afwijkende merken’

Als je gaat shoppen voor een bepaald product, weet je vaak uit je hoofd wat daar de bekendste merken voor zijn. Bij een smartphone denk je bijvoorbeeld al snel aan Apple, Samsung of Huawei. Merken die niet in eerste instantie vertrouwd lijken bij een product, zijn de merken waar je extra goed op moet letten. Op Black Friday staat het internet immers vol met valse deals. We geven je daarom als tip mee om bij deze merken extra goed de reviews te checken of google het bedrijf even. Scheelt je een hoop ellende achteraf.

3. Check of jouw product het nieuwste van het nieuwste is

Voor iedereen die van plan is om nieuwe gadgets in te slaan tijdens Black Friday: check goed of jouw product het allernieuwste model is. Een smartphonemerk als Apple komt vaak jaarlijks met een nieuw model. Dit nieuwe model willen ze je natuurlijk maar al te graag aanprijzen tijdens Black Friday. De allernieuwste gadget binnen harken is altijd leuk, maar wil je voor het meeste voordeel gaan kan het handig om even verder te kijken. De vorige modellen lopen na één jaar niet veel features mis en hebben vaak hoge kortingen. Kijk daarom altijd verder dan je neus lang is!

Verschillende modellen Apple
Apple komt jaarlijks met een nieuw model, maar check ook de korting op oudere modellen. (Afbeelding: Unsplash / Daniel Romero)

4.Bekijk voor welke prijzen het product eerder is aangeboden

Om zeker te weten dat het afgeprijsde product wel echt afgeprijsd is, is het handig om de eerdere prijzen van het product te vergelijken met de huidige waarde. Als je tijdens je onderzoekje spot dat het product eerder voor nog goedkoper aangeboden is, dan weet je dat de korting dus eigenlijk helemaal niet voordelig is. Om dit goed uit te zoeken kun je handige webtools, zoals kieskeurig.nl, gebruiken. Een korting tijdens Black Friday moet natuurlijk wel echt een korting zijn.

5.Maak een lijst van retailers die hetzelfde product aanbieden

Het is niet ongebruikelijk dat websites tijdens Black Friday hoge bezoekersaantallen hebben. Dit kan ertoe leiden dat websites crashen of heel vertraagd werken. Maak daarom vooraf een lijstje van verschillende aanbieders, zodat je altijd snel een andere website kan raadplegen.

Lijstje van retailers
Met een uitgebreid lijstje kan jij snel verder met shoppen als een website uit de lucht ligt. (Afbeelding: Unsplash / Andrew Neel)

6. Maak een wishlist aan

Niets is ergerlijker dan op een dag als Black Friday uren naar je lievelingsproducten te moeten zoeken, terwijl je ze al eerder op dezelfde website hebt gezien. Een wishlist is daar de perfecte oplossing voor. Met een wishlist kun je makkelijk je favoriete producten opzoeken en zie je gelijk óf en met hoeveel het product is afgeprijsd. Zo heb je snel en makkelijk wat je zoekt.

7. Begin vroeg met Black Friday shoppen

Waarom zou je wachten als je ook gewoon nu kunt beginnen? Hoewel Black Friday de dag is waarop de meeste sales zijn, worden sommige promotie-kortingen al een week of twee van te voren vrijgegeven. Houd daarom altijd goed jouw favoriete webshops in de gaten en wie weet spot je wel een leuke ‘early-deal’.

8. Maak alvast accounts aan bij de webshops

Black Friday is de dag waar je snel actie moet ondernemen. Leuke deals zijn vanzelfsprekend in mum van tijd uitverkocht. Maak daarom accounts aan bij jouw favoriete webshops. Met accounts slaan bedrijven jouw naam, bankgegevens en adres op. Hierdoor kan je met een profiel dus sneller bestellen en daarmee jouw exemplaar ‘veiligstellen’.

Geen behoefte aan Black Friday tips?

Heb jij liever het hele jaar door leuke gadgets voor een klein prijsje? Maak dan eens kennis met de gadgets van Lidl, action en Aldi.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere zaterdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Black Friday stress? Met deze 8 tips heb jij straks alle koopjes te pakken
Sluiten