Mark Hofman
Mark Hofman Tech 18 nov 2020

Black Friday op Wish: deze 5 producten moet je vermijden

Wish is een heerlijke plek om je gadgets te kopen. Dat is normaal gesproken al zo, maar al helemaal tijdens Black Friday. De webwinkel vol fantastische gadgets smijt namelijk, net als alle andere winkels, met korting.

Toch zijn er met dit soort webshops vaak wel risico’s te vinden, zeker omdat alles zo goedkoop is. Daarom kun je dus makkelijk shoppen op Wish, maar is het slim om de volgende vijf producten te vermijden.

Black Friday op Wish: laat deze 5 producten liggen

Zoals gezegd is Black Friday een heerlijke dag voor mensen die graag gadgets scoren op Wish. Maar let met onderstaande producten wel een beetje op!

#1 Speelgoed voor de kinders

Het kopen van speelgoed op Wish kan over het algemeen geen kwaad. Zeker niet als jij gewoon lekker voor jezelf aan het shoppen bent. Tenzij je van plan bent het stuk speelgoed meerdere malen in je giechel te stoppen, maar anders zit je goed. We moeten wel eerlijk zeggen dat speelgoed voor kinderen nogal een risico kan zijn. De webshop ziet er in eerste instantie uit als een topplek om speelgoed te scoren, maar dat is niet helemaal het geval.

Wish is, net als AliExpress bijvoorbeeld, een Chinese webwinkel. Daar is helemaal niets mis mee, maar het zorgt er wel voor dat het bedrijf volgens andere regels speelt. Zo is het bijvoorbeeld zo dat de veiligheidseisen in China een stuk lager liggen dan die van Europa. Daardoor kunnen er bijvoorbeeld giftige stoffen gebruikt worden bij de productie van speelgoed of zitten onderdelen niet goed vast. Hierdoor kunnen deze makkelijk afbreken en een gevaar vormen voor je kind. Doe dat dus gewoon lekker niet.

Wish niet kopen
Mario lijkt minder gevaarlijk dan hij is (Afbeelding: Ryan Quintal)

#2 Black Friday op Wish: sla de batterijen over!

Als het op veiligheid aankomt, moet je nooit besparen. Dat is althans wat mijn oma vroeger altijd tegen mij zei. Maar op het gebied van batterijen op Wish slaat de waarschuwing jaren later nog steeds de spijker op de kop.

Batterijen kosten misschien al niet zo veel en al helemaal niet op Wish. Zeker tijdens Black Friday. Maar net als bij het bovenstaande moet er rekening gehouden worden met het feit dat deze batterijen uit China komen. Deze dingen moeten niet alleen een lange weg afleggen, waardoor de kans op beschadiging vrij groot is. Het is ook nog eens zo dat bedrijven uit China werken met minimale winstmarges. Dat is de reden dat de boel zo lekker goedkoop is, maar zorgt er ook voor dat er tijdens de controle nog wel eens iets doorheen schiet.

Batterij Wish niet kopen Black Friday
Niet kopen (Afbeelding: Frank Wang)

#3 Motorhelmen aan de kant

Als we het overigens over veiligheid hebben, dan mag het duidelijk zijn dat motorhelmen een no go zijn. Ze zijn normaal gesproken al voor een lage prijs op Wish te scoren en ook tijdens Black Friday zal er flink met korting gesmeten worden. Maar goed: de motorhelm is een essentieel deel van je veiligheid als je op de motor zit. Bespaar daar dus niet op.

Ze zien er misschien heel tof uit, dus zet ze lekker op de kast. Maar ik zou m’n gezondheid er niet vanaf laten hangen.

Wish niet kopen
Helmen, doe maar niet (Afbeelding: Naveen Saxena)

#4 Black Friday op Wish: scheermesje laten liggen!

Goedkope scheermesjes: ik weet niet of jij er er al eens mee geschoren hebt, maar een pretje is het niet. Al helemaal niet als ze uit een land komen waar de veiligheidseisen een stuk lager liggen dan in Europa. De kans dat jij binnen de kortste keren een aardbeienfontijn uit de keel hebt schieten is best wel groot. Doe het dus lekker niet.

Wish Wish niet kopen Black Friday
Geen mesjes (Afbeelding: Pexels)

#5 Geen gezeik met condooms

Voortplanting is hartstikke leuk om te doen, dat vinden we waarschijnlijk allemaal. Maar het is niet echt prettig als er nog geen kind op de planning staat, maar deze na negen maanden spontaan wel op de wereld komt. Daarom is een condoom een ontzettend handig middel om toch het spelletje te spelen, maar zonder de gevolgen waar je niet op zit te wachten.

Nu kan ik begrijpen dat je alles zo goedkoop mogelijk wilt scoren, maar als jij echt niet op een kind zit te wachten is dit misschien geen goed idee. Geen idee wat de Black Friday deals op het gebied van Wish zijn, maar sla de schaal met condooms gewoon even over.

Wish niet kopen Black Friday
Geen hoesjes op Wish! (Afbeelding: Pexels)

Een kind is wat dat betreft dan ook een stukje duurder dan een condoom van kwaliteit!

Meer Black Friday en Wish?

Krijg jou door dit artikel nu helemaal zin in Black Friday? Hou onze website dan komende week goed in de gaten, want we gaan als gekken het internet over voor de lekkerste deals. Check deze pagina om alle artikelen op een rij te hebben.

Liever meer te weten komen over Wish en alles wat de webshop je te bieden heeft? Check dan deze link!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Black Friday op Wish: deze 5 producten moet je vermijden
Sluiten