Black Hole event Fortnite zorgt voor kijkrecords op Twitter en Twitch

Het zal je vast niet ontgaan zijn dat Fortnite onlangs een speciaal evenement hield om het tiende seizoen mee af te sluiten. Dat eindigde met een zwart gat.

Als gevolg daarvan was de game een paar dagen niet speelbaar. De uitgever gaf niet aan wanneer de servers weer online gingen en als gevolg daarvan keek men massaal naar livestreams in de hoop dat daar meer informatie naar buiten werd gebracht. Dat leverde kijkrecords op op platformen als Youtube, Twitch en Twitter.

Fortnite’s zwarte gat kluister gamers aan de beeldbuis

Inmiddels is Fortnite gewoon weer speelbaar in de vorm van Chapter 2, die goed is ontvangen door gamers. Maar daarvoor had je dus een periode van 2 dagen dat de game niet gespeeld kon worden. Op een gegeven moment keken maar liefst 7 miljoen gamers tegelijkertijd naar dat zwarte gat op Twitter, Twitch en Youtube. Daarmee heeft Fortnite het record voor het grootste online game evenement gevestigd. Wanneer het gaat om een online evenement op Youtube, dan moet Fortnite nog veel leren. De Live Choachella performance van Beyonce heeft op dat gebied een record. Daar keken ongeveer 83 miljoen mensen naar.

Fortnite Chapter 2
Overzicht (Afbeelding: Epic)

Op Twitch keken zo’n 1,7 miljoen kijkers naar de officiële Fortnite stream of andere grote populaire streamers. Dat is op Twitch een record voor een enkele game. Ook op Twitter was het einde van het tiende seizoen van Fortnite iets waar veel gebruikers zich mee bezig hielden. Daar keken op het hoogtepunt 1,4 miljoen liefhebbers naar het evenement. In totaal leverde het evenement daar 42,8 miljoen views op met 50,7 miljoen gekeken minuten.

Kortom, het was een groot succes voor Epic Games. Ook verschillende mainstream media doken er op en genoten met name van jonge gamers die hun frustratie uitten in woede, omdat ze de game niet konden spelen. Inmiddels is daar niks meer mee aan de hand en kan iedereen losgaan. Wil je meer lezen over de game? Kijk dan hier.

Reageer op artikel:
Black Hole event Fortnite zorgt voor kijkrecords op Twitter en Twitch
Sluiten