Ilona Braam
Ilona Braam | LinkedIn Cars 23 apr 2018

Black Mamba uitvoering van de BMW R80 is de gevaarlijkste tot nu toe

Het team van Barbara Custom Motorcycles houdt ervan om hun eigen twist te geven aan bestaande motorfietsen en onlangs sloegen ze weer toe met een BMW R80, die in hun gretige handen was gevallen.  Het resultaat is magisch te noemen en gaat onder de naam Black Mamba.  De BMW R80 wordt wel vaker gebruikt door motorliefhebbers om hun customize driften op te botvieren. Hij heeft er echter nooit zo dodelijk uitgezien.

Zwarte mamba: gevaarlijk en snel

Wat dat betreft doet de motorfiets zijn naam zeker eer aan. Hij is vernoemd naar de zwarte mamba, wat een zeer giftige slang is uit Afrika. Sowieso worden alle mamba soorten gevreesd om hun snelheid en waar dat bij een slang eng is, is het natuurlijk een mooie manier om een motorfiets te beschrijven.

Hoewel de vernieuwde R80 er inderdaad gevaarlijk en snel uitziet, lijkt hij toch niet helemaal op een slang. Hij lijkt eerder op een genetisch gemanipuleerde sprinkhaan, die in contact is gekomen met het enorme monster uit Stranger Things.

Barbara Custom Motorcycles Black Mamba BMW R80

Dezelfde boxermotor en carborateur

Omdat de BMW R80 al een mooie motorfiets is, zijn er verschillende elementen van het originele design behouden. Zo zien we de boxermotor weer terug bij de Black Mamba en ook de kenmerkende carborateur heeft zijn plekje behouden op de motorfiets. Het gaat echter om de veranderingen en het meest opvallend is het algehele design, waarbij het zitvlak, de tank en de koplamp in één geheel zijn verwerkt.

Barbara Custom Motorcycles Black Mamba BMW R80

Nieuwe elementen voor de BMW R80

Daarnaast zijn er wat nieuwe elementen toegevoegd aan de goede oude BMW R80. Aan de voorkant zijn USD vorken verschenen om in het frame verwerkt te worden. Ook een RnineT swingarm is aan de configuratie toegevoegd om de Black Mamba look af te maken. Het is een motorfiets, die eruit ziet alsof hij zowel jou als het asfalt op de weg wel rauw lust. Als dat je niet afschrikt, kun je via de Facebook pagina van Barbara Custom Motorcycles meer informatie opvragen over het Black Mamba beest.

Ook Auto Fabrica is wel eens aan de slag gegaan met de BMW R80. Hun versie ziet er totaal anders uit dan de Black Mamba, maar het is zeker ook prachtig om te zien.

Hi Consumption

Reageer op artikel:
Black Mamba uitvoering van de BMW R80 is de gevaarlijkste tot nu toe
Sluiten