Noah Korevaar
Noah Korevaar | LinkedIn Tech 20 dec 2018

Bandersnatch: Netflix komt volgende week met Black Mirror film

Begin december werden we opeens verrast door een ogenschijnlijk per ongeluk geplaatste tweet, waarin een nieuwe aflevering van Black Mirror werd onthuld. Ook stond er een releasedatum bij: 28 december zou Black Mirror: Bandersnatch gaan verschijnen op Netflix.

Black Mirror: Bandersnatch op Netflix

Door de specifieke titel leek het duidelijk dat het niet om een volledig seizoen zou gaan. Was het dan een kerstspecial? Is dit de eerste aflevering van seizoen 5? Sindsdien hebben we niks meer over de productie gehoord, tot nu!

Wanneer je nu op de streamingdienst naar die titel zoekt, verschijnt er al informatie. Zoek maar eens op Bandersnatch in de Netflix-app of in je browser, en je kunt de titel al aanklikken. Het daadwerkelijke kijken kan pas op 28 december, maar de informatie staat er wel al bij.

Daaruit blijkt dat Black Mirror: Bandersnatch een film is, geen aflevering. Nu zijn de afleveringen van de populaire serie sowieso al op zichzelf staande verhalen, dus wat is dan nog het verschil tussen een film en een aflevering? Ook daar hebben we een antwoord op: de lengte.

Black Mirror: Bandersnatch op Netflix

Er staat namelijk bij dat de nieuwe aflevering maar liefst 90 minuten duurt. Daar hoort waarschijnlijk ook een groter budget bij, maar sinds de overstap naar Netflix heeft Charlie Brooker sowieso een grotere zak geld tot zijn beschikking.

Maar waar gaat de film over? Dat weten we nog niet, want de afbeelding geeft niks weg. Wel staat er een kort tekstje bij: “Be right back.” Oplettende kijkers weten dat een aflevering uit het tweede seizoen exact die titel had. Dat kan toch bijna geen toeval zijn? Daarin brengt een vrouw haar overleden man opnieuw tot leven.

In 2014 kwam White Christmas uit, een kerstspecial van Black Mirror die 75 minuten duurde. Waarschijnlijk volgt Bandersnatch hetzelfde pad, en verschijnt ergens begin volgend jaar de rest van het vijfde seizoen. We zijn zeer benieuwd!

⚡️Check ook: 8 gloednieuwe Netflix pareltjes die je nu kunt checken!

Manners

Reageer op artikel:
Bandersnatch: Netflix komt volgende week met Black Mirror film
Sluiten