admin
admin Tech 15 feb 2018

Creepy: de Black Mirror datingapp bestaat nu echt

Stel je voor: ‘Black Mirror’, maar dan in het echt. Zonder enige spoilers weg te geven, moeten we dit nieuwtje toch echt even met jullie delen. De datingapp die bepaalt hoelang jij en je ‘date’ bij elkaar blijven, bestaat nu echt. Wij zijn een beetje creeped out.

Vind je perfecte match

Speciaal voor iedereen die ‘Black Mirror’ niet volgt of de aflevering nog niet gezien heeft: in ‘Hang the DJ’ leren Frank en Amy elkaar kennen via een datingprogramma dat een vervaldatum instelt voor alle relaties. Het klikt gelijk tussen de twee, maar volgens het programma zijn ze niet elkaars soulmates – wat betekent dat ze na 12 uur weer afscheid van elkaar moeten nemen. Ze twijfelen al snel over de logica van het systeem.

Black Mirror datingapp

Waar de andere ‘Black Mirror’ afleveringen niet in het echt kunnen gebeuren – althans, we hopen van niet – komt het datingprogramma toch aardig overeen met de webapplicatie die Coach lanceerde.

Hoe het werkt? Ga naar coach.dating. Wanneer je op de website bent, zie je een rond scherm waar je verwelkomd wordt. Vervolgens klik je op het scherm, waarna je een herinnering krijgt dat je het systeem voor de volle 100% moet vertrouwen (oftewel “put trust in the system“). Wanneer je op het pijltje klikt, krijg je een unieke link die je – drie keer raden – moet delen met je partner.

Wanneer je partner de link opent, hebben jullie vijf seconden om te bedenken of jullie de vervaldatum willen zien. Gaan jullie beide kijken, gaat maar één van de twee kijken óf kijken jullie beide niet? Dat is helemaal aan jullie. Op basis van de keuzes die jullie maken verandert de vervaldatum van jullie relatie. High pressure, much?

Yes, dat klinkt best creepy. Maar stiekem ook heel leuk om te doen. En gelukkig zit je hierna niet écht aan elkaar vast, zoals in de serie. Check hier welke films en series binnenkort naar Netflix komen!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Creepy: de Black Mirror datingapp bestaat nu echt
Sluiten