Mark Hofman
Mark Hofman Tech 15 mei 2019

Black Mirror teaset “de Marvel en DC cross-over die niemand verwacht”

Sinds bekend is dat Black Mirror seizoen 5 nog moet komen, en Bandersnatch een losstaande film was, is het zoeken naar informatie begonnen. Wat krijgen we te zien, wanneer komt het en welke acteurs zijn betrokken. Waar er weinig informatie is over de eerst twee vragen, wordt die laatste beantwoord door een teaser. Een teaser die “de Marvel en DC cross-over die niemand verwacht” wordt genoemd. 

“De Marvel en DC cross-over die niemand verwacht” in Black Mirror

Eind vorig jaar lanceerde Netflix de interactieve Black Mirror-film Bandersnatch. Het werd goed ontvangen door de fans, maar werd destijds ook gezien als onderdeel van het vijfde seizoen. Iets dat later niet waar bleek te zijn. Netflix maakte bekend dat we het vijfde seizoen van de immens populaire serie nog te goed hebben en dat riep direct wat vragen op. Wat krijgen we te zien in het seizoen, uit hoeveel afleveringen bestaat het en welke acteurs zijn te zien? Waar informatie omtrent het vijfde seizoen schaars is, komt vandaag wel een “First-Look” teaser. En die toont volgens de maker van de serie iets heel bijzonders.

Entertainment Weekly heeft een unieke teaser van Black Mirror seizoen vijf naar buiten gebracht. Tegenover datzelfde medium heeft Black Mirror maker Charlie Brooker gezegd dat het gaat om “de Marvel en DC cross-over die niemand verwacht”. Op de foto, die op Instagram te zien is, zien we Anthony Mackie en Yahya Abdul-Mateen II lijnrecht tegenover elkaar staan. Die eerste acteur kan je kennen als Sam Wilson (Falcon) uit Avengers: Endgame en Yahya kennen we van Aquaman waar hij de rol van Black Manta vervult. Waar die eerste film een productie van Marvel is, is de tweede een productie van DC. En dat is dan ook precies de cross-over waar Charlie Brooker het over heeft.

Wanneer we bovenstaande foto bekijken krijgen we sterk het idee dat het niet perse gaat om een aflevering van Black Mirror waarin Flacon en Black Manta te zien zijn. Black Mirror heeft elke aflevering een andere cast en de kans dat de twee acteurs een andere rol vertolken is aanzienlijk groot. Charlie Brooker zet de fans dus mogelijk op een verkeerd spoor, maar dat we het uiterst slimme marketing vinden mag duidelijk zijn.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Black Mirror teaset “de Marvel en DC cross-over die niemand verwacht”
Sluiten