Noah Korevaar
Noah Korevaar Tech 3 dec 2018
Leestijd: 2 minuten

Netflix lekt per ongeluk zeer goed nieuws over Black Mirror

Het wordt ondertussen wel tijd voor een nieuw seizoen van Black Mirror, zeker als je naar de releasedata van voorgaande seizoenen kijkt. We weten al enige tijd dat er een nieuw seizoen op Netflix, inclusief een interactieve aflevering.

Netflix bevestigt per ongeluk terugkeer Black Mirror

Toen hoopten we nog op een lancering in december, maar het is sindsdien angstvallig stil rondom de serie. Moeten we dan toch tot 2019 gaan wachten? Het lijkt erop van niet. Een officieel Twitter-account van Netflix heeft namelijk een geruststellende tweet de wereld ingeslingerd. Per ongeluk.

Daarin wordt onthuld dat het vijfde seizoen van Black Mirror nog dit jaar op de streamingdienst zal staan. De tweet werd na het foutje direct verwijderd, maar oplettende fans hebben gelukkig de afbeelding nog op tijd opgeslagen.

Het gaat om een aantal hoogtepunten van wat er in december nog op Netflix gaat verschijnen. Mowgli: Legend of the Jungle, Bird Box maar ook Avengers: Infinity War zijn hiermee bevestigd. Allemaal zeer tof, leuk en aardig, maar Black Mirror is de meest opvallende naam van het lijstje.

Netflix Black Mirror

Het vijfde seizoen komt volgens de gelekte afbeelding dus op 28 december uit. Of gaat het enkel om de interactieve aflevering die eerder al beloofd is? Het lijstje noemt Black Mirror: Bandersnatch, dus het lijkt om een specifieke aflevering of losstaande special te gaan.

Wil je alvast een voorproefje op hoe een interactieve serie eruit kan gaan zien? Check dan de recentelijk uitgebrachte Minecraft-serie op Netflix. Daarin kan de kijker keuzes maken, en zo bepalen hoe het verhaal verloopt.

Maar goed, terug naar Black Mirror: Bandersnatch. Dat is niet zomaar een willekeurige naam. Bandersnatch is een fictioneel personage uit een gedicht, geschreven door de auteur van Alice in Wonderland. Dan hebben we het natuurlijk over Lewis Carroll: “Beware the Jabberwock, my son! / The jaws that bite, the claws that catch! / Beware the Jubjub bird, and shun /The frumious Bandersnatch!”

Voorlopig is het nog niet officieel dus, maar het kan bijna niet anders dan dat we op 28 december weer getrakteerd gaan worden op een verse portie Black Mirror!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Netflix lekt per ongeluk zeer goed nieuws over Black Mirror
Sluiten