Noah Korevaar
Noah Korevaar | LinkedIn Tech 31 dec 2018

Maker Black Mirror heeft goed nieuws voor fans Netflix-serie

Het zal je vast niet ontgaan zijn dat je de interactieve Black Mirror film Bandersnatch nu op Netflix kunt checken. Maar hoe zit het dan met het beloofde vijfde seizoen van de hitserie? We weten immers dat Charlie Brooker al een tijdje aan het nieuwe seizoen werkt.

Black Mirror seizoen 5

Bovendien kan Bandersnatch, afhankelijk van de keuzes die je als kijker maakt, bijna even lang als een volledig seizoen van Black Mirror duren. Was dit het complete product waar Brooker dit jaar aan werkte?

Nee dus! Charlie Brooker heeft tegenover The New York Times bevestigd dat er in 2019 nog steeds een vijfde seizoen komt. Het kan door de productie van de interactieve film echter wel iets langer duren voor het seizoen uitkomt: “Het kostte meer tijd en werk dan je zou denken,” aldus Brooker over het baanbrekende interactieve format.

Charlie Brooker Black Mirror netflix
Charlie Brooker

Het vijfde seizoen zal iets optimistischer zijn dan je van de show gewend bent: “We doen wat meer optimistische verhalen en afleveringen, in plaats van enkel dystopische en negatieve,” aldus de Brit. “We willen de show ook interessant voor onszelf houden.”

Na twee donkere en nihilistische seizoenen ging Brooker in het derde seizoen al op de optimistische toer met San Junipero. Die aflevering schreef hij specifiek als boodschap naar de critici die klaagden over zijn overstap naar Netflix. Zo scoorde hij twee Emmy’s. Seizoen vier had nog twee optimistische afleveringen, en het vijfde seizoen gaat daar dus blijkbaar nog een flinke schep bovenop doen.

The New York Times

Reageer op artikel:
Maker Black Mirror heeft goed nieuws voor fans Netflix-serie
Sluiten